Huawei Mate 30 Pro: 6,7 inch scherm & quad camera

Huawei Mate 30 Pro: 6,7 inch scherm & quad camera

De Huawei P30 Pro ligt nog niet in de winkels of we weten de belangrijkste features van de Huawei Mate 30 Pro al. Het aankomende vlaggenschip belooft een indrukwekkende premium smartphone te worden met mega 6,7 inch beeldscherm met edges aan alle zijdes.

Dankzij GizmoChina weten we de belangrijkste specs al van de aankomende Huawei Mate 30 Pro. Het aankomende vlaggenschip krijgt een prachtig ontwerp dat overeenkomsten heeft met de Huawei Mate 20 Pro. De nieuwe smartphone krijgt echter aan alle vier de zijdes een curve in het beeldscherm. Daarmee lijkt een selfie camera in het beeldscherm zoals bij de Honor View 20 en Samsung Galaxy S10 een feit.

Huawei Mate 30 Pro

Huawei Mate 30 Pro geruchten

Onlangs heeft Huawei de luxe vlaggenschip telefoons Huawei P30 en P30 Pro gelanceerd. Daarmee komt alle aandacht natuurlijk op het ontwerp van de Huawei Mate 30 serie te liggen. We hebben nu al nieuwe informatie over het vlaggenschip dat we pas in oktober van dit jaar verwachten.

Bronnen uit de industrie menen dat de Huawei Mate 30 Pro het krachtigste vlaggenschip van Huawei ooit wordt. Het toestel is voorzien van een mega groot 6,7 inch OLED beeldscherm dat gemaakt wordt door de Chinese fabrikant BOE. De Huawei Mate 20 Pro heeft een prachtig 6,39 inch OLED beeldscherm met edges aan de zijkanten. Zijn opvolger krijgt aan alle vier de kanten een edge. Daardoor bestaat de voorkant van de Huawei Mate 30 Pro volledig uit glas. Ruimte voor een selfie camera is er dan ook niet meer. Die ligt vermoedelijk in het mooie OLED scherm net als bij de Samsung Galaxy S10.

In de luxe glazen behuizing vind je de nieuwste Kirin 900 processor. We vermoeden dat het de gloednieuwe 7nm Kirin 985 processor is. Waarschijnlijk krijg je daarbij 8 GB aan werkgeheugen tot 12 GB RAM. De hoeveelheid opslagruimte is niet lager dan 128 GB. Vermoedelijk is er ruimte voor een NanoSD kaart. De premium telefoon beschikt over de laatste connectiviteit en zal de Balong 5000 5G-modem bevatten. Men verwacht alleen voor de Huawei Mate 30 Pro een 5G variant.

Leica camera smartphone

Dankzij Leica presenteert Huawei al jarenlang uitmuntende camera telefoon. De Huawei P30 Pro herschrijft de geschiedenis van de camera telefoon. Dankzij de viervoudige hoofdcamera van Leica kun je met dit vlaggenschip tot wel 50x inzoomen. Een ongekend hoge zoom voor een smartphone camera.

De Huawei Mate 30 Pro gaat hierop verder. De smartphone krijgt een verbeterde camera opstelling en een nog snellere processor. De camera opstelling van het premium vlaggenschip is waarschijnlijk gelijk aan dat van de Mate 20 Pro maar dan met de LED flitsers in het midden.

Zoals je gewend bent van Huawei heeft het nieuwe vlaggenschip een uitstekende accuduur en razend snelle oplaad techniek. De Huawei Mate 30 Pro verwachten we met een flinke 4,200 mAh batterij. Deze accu is onvoorstelbaar snel weer opgeladen dankzij de 55W SuperCharge technologie. Een razend snelle oplaad techniek die je kent van de Huawei Mate X opvouwbare smartphone. Natuurlijk ondersteunt de Huawei Mate 30 Pro ook Qi reverse draadloos opladen.

Mate 30 Pro abonnement

In oktober wordt de Huawei Mate 30 Pro vermoedelijk gelanceerd. Niet lang daarna kun je hier het voordeligste Huawei Mate 30 abonnement vergelijken.

Via: GizmoChina

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie