Huawei Mate 30, Mate 30 Pro en Porsche Design gelekt

Huawei Mate 30, Mate 30 Pro en Porsche Design gelekt

Over enkele dagen presenteert Huawei de nieuwste generatie Mate vlaggenschepen. De Huawei Mate 30, Mate 30 Pro en natuurlijk de Lite versie worden op 19 september onthult. Daarnaast zien we dit jaar weer een nieuwe Huawei telg in de Porsche Design line-up. De looks van deze vlaggenschepen is geen geheim meer dankzij @evleaks.

De Huawei Mate 30 Pro belooft een stel vernieuwingen en cameraverbeteringen. Het schitterende vlaggenschip wordt voorzien van een waterval beeldscherm. De randen van het scherm hebben een edge die bijna over de gehele zijkant loopt. Waarschijnlijk zijn deze zijkanten te gebruiken voor nieuwe functies zoals notificaties als je smartphone met beeldscherm op tafel ligt. Na de Huawei P30 Pro krijgt ook de Mate 30 Pro een camera meer dan zijn voorganger de Huawei Mate 20 Pro.

Huawei Mate 30 Pro prijs vergelijken

Huawei Mate 30 Pro

Het top model van de Mate 30 lijn is de Huawei Mate 30 Pro. Dit vlaggenschip heeft een luxe ontwerp met groot beeldscherm met en notch. Het scherm van de Huawei telefoon loopt nog verder door aan de zijkant en met noemt dit waterval scherm. De vingerafdrukscanner ligt onder het schitterende OLED scherm. De Mate 30 Pro heeft ook een noch. Daar verwachten we de selfie camera met 3D gezichtsherkenning. De behuizing is opnieuw waterdicht, IP68. De krachtbron van de geavanceerde smartphone is de nieuwe Kirin 990 processor van Huawei. Het is een nog snellere en meer zuinige processor met verbeterde kunstmatige intelligentie. Dat zie je terug in de razend snelle verwerking van apps en foto’s. Daarmee komen we bij de grootste troef van de Pro, namelijk vier Leica camera’s.

Mate 30 Pro Waterval Mate 30 Pro

Leica camera smartphone

De Huawei Mate 30 Pro krijgt wel vier hoofdcamera’s. Het viertal vind je in de flinke cameraheuvel aan de achterkant. De camera’s bestaan uit twee 40 megapixel camera’s met een breedhoekcamera en 3D ToF-sensor bevinden. Naast de cameraheuvel is een flitser geplaatst en de camera sensoren.

Huawei Mate 30 kleuren

Huawei Mate 30 kenmerken

De Huawei Mate 30 heeft een wat groter scherm zonder waterval ontwerp. Het grote beeldscherm is omringd door slanke randen en een iets slankere notch dan de Mate 30, maar breder dan zijn voorganger de Huawei Mate 20. Hierin tref je twee selfie camera’s. De primaire selfie camera wordt bijgestaan door 3D Time of Flight camera. Ook bij het basis model ligt de vingerafdrukscanner onder het beeldscherm. Aan de achterkant vinden we dezelfde ronde cameraheuvel. De specificaties van de vier Leica camera’s zullen echter iets lichter zijn. De krachtbron is dezelfde Kirin 990 processor van de Pro. Daar krijg je vermoedelijk 6 GB tot 8 GB aan werkgeheugen bij met 128 GB opslagruimte.

Mate 30 vergelijken

Huawei Mate 30 Porsche Design

Voor de rijken onder ons heeft Huawei ook nog de Huawei Mate 30 Porsche Design. Het Porsche Design vlaggenschip heeft een uniek ontwerp. Aan de voorkant is het vlaggenschip gelijk aan de Mate 30 Pro. De achterkant laat totaal iets anders zien. Daar ligt een cameraheuvel bijna over de volledige achterkant. Rondom de cameraheuvel is de achterkant afgewerkt met leer. De cameraheuvel doet denken aan een racestreep over het midden van een Porsche auto. In de cameraheuvel vind je dezelfde quad camera setup als bij de Pro. De specs zijn op de hoeveelheid geheugen na ook gelijk. Voor een prijs van zo’n 1.700 euro is deze krachtpatser van jou. Donderdag weten we meer.

Mate Porsche Design Mate 30 Porsche Design

Niet lang na de lancering kun je hier het voordeligste Huawei Mate 30 Pro abonnement vergelijken.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie