Huawei Mate 20X wordt Huawei’s gaming smartphone

Huawei Mate 20X wordt Huawei’s gaming smartphone

Gaming smartphones zijn hot! Zelfs Samsung richt zicht met de zakelijke Samsung Galaxy Note 9 op de gaming wereld. Niet vreemd dat Huawei een graantje mee wil pikken. De Chinese nummer drie presenteert volgende week een derde toestel. De , Huawei Mate 20X gaming smartphone.

Uiteraard wist de smartphone branche al van de komst van een derde Mate 20.
Men dacht echter dat het de Porsche Edition betrof. Niets lijkt minder waar nu Huawei zelf de komst van de Huawei Mate 20X aankondigt. Het nieuwe vlaggenschip is groter dan ooit en bedoelt voor gaming. We vermoeden dat dit toestel ook is uitgerust met de nieuwe Kirin 980 processor. Extra cooling is er in ieder geval voor extra lang gaming plezier.

Huawei Mate 20X aankondiging

In een nieuwe teaser via de officiële Huawei Twitter zien we vandaag dat het merk een derde telefoon presenteert op 16 oktober. Naast de verwachten Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro verschijnt er dit jaar ook een Huawei Mate 20X. Men vermoedt dat dit toestel is uitgerust met een mega 7,21 inch OLED beeldscherm met een resolutie van 2240 x 1080 pixels. Je mag verwachten dat het Chinese merk voor de ultieme gaming ervaring de Kirin 980 processor gebruikt. Dit is de snelste Android processor van het moment. De Kirin 980 is sneller dan zijn voorganger en levert nog beter grafische prestaties. Het toestel is voorzien van een extra cooling systeem waardoor de processor langer gekoeld blijft en je dus nog langer kunt gamen. De Kirin 980 wordt geholpen door 4 GB tot 8 GB aan werkgeheugen en we verwachten een ruime hoeveelheid opslagruimte voor games.

De cameraspecificaties van dit toestel zullen afwijken van de Huawei Mate 20 Pro.

Huawei Mate 20 lancering

Volgende week presenteert Huawei haar tweede vlaggenschip lijn van 2018. Inmiddels weten we vrijwel alles al over de Huawei Mate 20 lijn. We verwachten drie krachtige toestellen met grote beeldschermen en veel camera’s. De Huawei Mate 20 krijgt een lichtere uitrusting en is het voordeligste vlaggenschip. De Huawei Mate 20 Pro is het premium model. Dit toestel is waterdicht (IP68) en beschikt over een luxe AMOLED beeldscherm. De Mate 20 Pro beschikt ook over de beste camera’s. We verwachten een 40 megapixel f/1.8 camera met 8 megapixel telelens. Daarnaast ligt een 20 megapixel breedhoek camera. Het trio verzorgt schitterende foto’s en beidt je verschillende kijkhoeken. Het derde toestel is gemaakt voor spellen, de Huawei Mate 20X. De meer voordelige Huawei Mate 20 Lite is inmiddels al beschikbaar.

Op 16 oktober worden de Huawei Mate 20, Mate 20 Pro en de Huawei Mate 20X gepresenteerd. Niet lang daarna kun je hier het voordeligste Huawei Mate 20 Pro abonnement vergelijken.

Bron: Huawei Twitter

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie