Huawei Mate 20 Pro met Kirin 980 verovert Geekbench

Huawei Mate 20 Pro met Kirin 980 verovert Geekbench

We moeten nog enkele dagen wachten voor de officiële presentatie van de Huawei Mate 20. Het nieuwe vlaggenschip met gloednieuwe processor is vandaag getest op Geekbench en de resultaten zijn indrukwekkend. De nieuwe Huawei laat iedere Android telefoon ver achter zich.

De Huawei Mate 20, LYA-L29, is vandaag getest op Geekbench. Het vlaggenschip zet een monster score neer van 3390 voor single core en 10318 bij multi core. Ter vergelijking, de OnePlus 6 scoort 2370/8720. De nieuwe Kirin 980 processor van het Chinese merk is ook veel sneller dan zijn voorganger. De Huawei P20 Pro scoort rond de 1900/6700. De aankomende Huawei Mate 20 wordt de snelste Android smartphone van dit moment. Daarmee is Huawei de concurrentie net weer een stapje voor. We verwachten dat Qualcomm die achterstand pas volgend jaar in haalt met de volgende generatie Snapdragon 800 processors.

Huawei Mate 20 LYA-L29

Huawei Mate 20 Pro verovert Geekbench

We wisten al dat de Kirin 980 processor snel zou zijn, maar hoe snel was de vraag. De nieuwe processor van Huawei is echt snel. De Huawei LYA-L29 verscheen vandaag op Geekbench met een monster score van 3390 bij 10318. LYA-L29 is de modelnaam van een van de Huawei Mate 20 modellen met de nieuwe Kirin 980 processor, vermoedelijk de Huawei Mate 20 Pro. Het toestel wordt geholpen door 6 GB aan werkgeheugen en de Huawei draait op Android 9 Pie. Deze monsterscore zet het toestel naast de iPhone X van vorig jaar. In snelheid is het toestel ook sneller dan de Samsung Galaxy Note 9.

Wat mag je op 16 oktober verwachten?

16 oktober is het zover. Dan presenteert Huawei de nieuwe Huawei Mate 20 modellen. We verwachten opnieuw drie toestellen; de Mate 20, Mate 20 Pro en Porsche Design Edition. De basis Mate krijgt een groot LCD beeldscherm en een drievoudige hoofdcamera. De specificaties daarvan zijn wat lichter dan de camera specs bij de Huawei Mate 20 Pro. De Huawei Mate 20 Pro heeft een groot OLED beeldscherm en ook een drievoudige hoofdcamera’s. De camera specificaties zijn vergelijkbaar met die van de Huawei P20 Pro. Echter men verwacht geen zwart/wit lens maar breedhoeklens. De specificaties van de Porsche Design zijn vrijwel gelijk aan die van de Mate 20 Pro.

Alle drie de Huawei Mate 20 modellen worden aangedreven door de nieuwe Kirin 980 processor. Er is 6 GB tot 8 GB aan werkgeheugen beschikbaar en je mag rekenen op 128 GB of meer opslagruimte.

Alleen het ontwerp van de Huawei Mate 20 Porsche Design Edition is nog geheim. De meeste specs zijn al gelekt.
Bron: Geekbench

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie