Huawei Mate 20 Lite zet nette score neer op Geekbench

Huawei Mate 20 Lite zet nette score neer op Geekbench

De Huawei Mate 20 Lite is al veelvuldig gelekt. De lancering zal niet lang op zich wachten want het aankomende mid-range toestel is al getest op Geekbench.

Afgelopen week is de Huawei SNE-LX1 getest op Geekbench. Het is de modelnaam voor de Huawei Mate 20 Lite. Het testmodel zet een prima score neer op de benchmark site en verklapt de aanwezigheid van een 4 GB model. De looks van de Huawei Mate 20 Lite zijn al gelekt via TENAA, Roland Quandt en Evan Blass.

Huawei Mate 20 Lite op Geekbench

De nieuwe mid-range smartphone van Huawei heeft een hippe behuizing en een groot beeldscherm met notch. De specificaties van het toestel lekte eerder al via TENAA. Daar wordt echter alleen een 6 GB model genoemd. Geekbench toont aan dat je ook kunt rekenen op een 4 GB model. Een nieuw Huawei toestel met de naam Huawei SNE-LX1 is daar afgelopen week getest. De telefoon zet een nette score neer van 1598 bij 4622. De processor van het toestel is de nieuwe Kirin 710 SoC van het Chinese merk zelf. Deze nieuwe processor is vergelijkbaar met de Snapdragon 660 van Qualcomm. De score van de Huawei Mate 20 Lite is echter lager dan de Huawei P Smart Plus. Het is de eerste score dus hierover kunnen we nog geen conclusies trekken. Geekbench vermeldt ook Android 8.1.0 als besturingssysteem. Het mid-range toestel beschikt nog niet over Android 9 Pie en ook dat bevestigd een snelle lancering.

Huawei Mate 20 Lite Geekbench

Wat kun je van de Huawei Mate 20 Lite verwachten

De Huawei Mate 20 Lite zal niet lang meer op zich laten wachten. Het toestel heeft een groot 6,3 inch beeldscherm met notch. De behuizing heeft iets weg van de Huawei Mate 10 Porsche Design. Het geeft de voordelige telefoon een luxe uitstraling. De krachtbron van het toestel is de nieuwe Kirin 710 processor van Qualcomm. De nieuwe processor is veel krachtiger dan de oudere Kirin 659. TENAA gaf alleen een 6 GB model aan maar inmiddels is er op Geekbench ook een model met 4 GB werkgeheugen gespot.

Het flinke toestel heeft wel vier camera’s verdeelt in tweetallen. De primaire camera heeft 20 megapixels en een 2 megapixel diepte lens. Selfies maak je met een 24 megapixel camera eveneens geholpen door een 2 megapixel lens.

Het is onduidelijk wanneer Huawei de opvolgers van de Huawei Mate 10 serie zal presenteren. Nu alle informatie al bekend is, zou een lancering tijdens IFA 2018 niet ondenkbaar zijn.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie