Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro in volle glorie

Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro in volle glorie

Huawei heeft afgelopen week bevestigd dat de Huawei Mate 20 serie op 16 september officieel gelanceerd wordt. Nieuwsgierig naar wat je de 16e kunt verwachten? Hier zijn de laatste lekken en renders van beide vlaggenschepen.

De Huawei Mate 20 en Huawei Mate 20 Pro krijgen net zoals de Huawei P20 Pro drie hoofdcamera’s. Vermoedelijk is het ontwerp van beide telefoons behoorlijk anders. De een heeft een notch vol sensoren terwijl de ander slechts een druppelvormige notch krijgt. Daarnaast zijn er twee verschillende camera opstellingen gelekt. Er is ook een zekerheid en dat is de krachtbron van het vlaggenschip. Binnen de premium behuizing tref je de eerste 7nm processor ter wereld aan, de Kirin 980.

Huawei Mate 20 Pro render 2

Gelekte foto’s Huawei Mate 20

De komst van de Huawei Mate 20 is bevestigd en dankzij verschillende gelekte foto’s weten we ook dat een model een camera opstelling krijgt met vier rondingen in een vierkant. De vierde ronding is voor de dual tone LED filters. De overige drie zullen ingenomen worden door de drievoudige hoofdcamera van het toestel. Uit renders die recent lekte blijkt dat er nog een Huawei Mate 20 model in de maak is met een verticale camera opstelling in het midden. Waarschijnlijk de voordelige Mate 20.

Beelden die vandaag opdoken laten ook twee verschillende voorkanten zien voor de aankomende Huawei telefoons. De ene foto laat een druppelvormige notch zien aan de voorkant terwijl de andere een echte notch toont. De foto’s bevestigen de eerdere geruchten over twee Mate modellen met een eigen ontwerp.

Huawei MAte 20 beeldscherm

Huawei Mate 20 Pro verwachtingen

Het absolute premium Android vlaggenschip van 2018 wordt de Huawei Mate 20 Pro. We verwachten dat het toestel uitgerust is met een groot 6,3 inch AMOLED beeldscherm met notch in een waterdichte behuizing. Binnenin vind je de nieuwste Kirin 980 processor die veel sterker lijkt te zijn dan de Snapdragon 845 van Qualcomm. De processor heeft acht kernen en is maximaal geklokt op 2,6 GHz. Dankzij de laatste modem technieken kan het vlaggenschip ongekend snelle download snelheden aan van maximaal 1,4 Gbps. Men verwacht minstens 6 GB aan werkgeheugen en ruim 128 GB opslagruimte. De flinke smartphone heeft een enorme 4.200 mAh accu de je in rap tempo kunt opladen.

De achterkant van het premium toestel wordt gesierd door vier rondingen voor de drievoudige hoofdcamera van de telefoon. Het drietal is gemaakt door Leica en bestaat vermoedelijk uit een 40 megapixel camera met 8 megapixel telelens en natuurlijk de bekende 20 megapixel zwart wit camera. Er is goed nieuws voor audio fans, want uit de gelekte beelden blijkt dat de Huawei smartphone is uitgerust met een 3,5 mm koptelefoon ingang.

De Huawei Mate 20 Pro wordt op 16 oktober officieel gepresenteerd in London. Je kunt de Huawei Mate 20 lancering live volgen via de pagina van Huawei.

Huawei Kirin 980

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie