‘Huawei laadt batterij op in minuten’

‘Huawei laadt batterij op in minuten’

Huawei heeft een nieuwe manier gevonden van het snel opladen van een batterij. Tijdens een symposium in Japan dat over batterijen ging, heeft Huawei deze technologie aan de wereld getoond. Huawei claimt dat het een batterij tot de helft op kan laden in een paar minuten.

Demonstratie batterij opladen

Bij de aankondiging, heeft Huawei ook een tweetal demonstraties getoond. Zo werd er een 3000 mAh batterij opgeladen van 0 naar 48 procent in 5 minuten. Een batterij met een capaciteit van 600 mAh werd in 2 minuten opgeladen tot een capaciteit van 68 procent. Met deze technologie zullen we binnenkort de telefoons dus heel snel op kunnen laden. Zo beschikt de Huawei P8 namelijk over een 2680 mAh batterij, die je dus in een paar minuten al tot de helft opgeladen zou kunnen hebben.

Huawei zegt zelf dat door deze technologie het mogelijk is om de batterijen tot wel tien keer zo snel op te laden. Hierbij wordt ook de levensduur van de batterij behouden, wel zo handig. Nu is het wel zo dat de eerste helft van de batterij sneller opgeladen kan worden dan de tweede helft. Hoe lang het duurt voordat deze nieuwe technologie van Huawei een batterij helemaal op kan laden, is niet  bekend. Ongetwijfeld zal dit wel heel erg snel zijn.

Nieuwe technologie voor nieuwe telefoon

Wanneer deze technologie in een Huawei telefoon te vinden zal zijn, is ook nog onbekend. Huawei kondigde de P8 in april van dit jaar aan, waaruit we op kunnen maken dat de eventuele P9 in april 2016 op de markt komt. Of deze technologie dan al gebruikt kan worden, moet nog blijken. Waarschijnlijk zal Huawei deze techniek in ieder geval wel in een high-end telefoon zetten. Dit zal dan de P9 of een opvolger in de Mate-serie zijn.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Guido Bouwmeesters
Over de auteur: Guido Bouwmeesters

Academicus uit Eindhoven met een passie voor tech en online. Schrijft graag over tech-gerelateerde onderwerpen en is vooral thuis in het ontdekken van nieuwe benchmarks. Mag in zijn vrije tijd ook graag met eigen projecten aan de slag gaan, mits hij niet met zijn backpack over de wereld aan het rondtrekken is.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie