Huawei krijgt 90 dagen extra licentie

Huawei krijgt 90 dagen extra licentie

Huawei krijgt van Amerika meer tijd om diensten en producten af te nemen van Amerikaanse bedrijven. De nummer drie smartphone maker in de wereld is een belangrijks pion geworden in de handelsoorlog tussen Amerika en China. Wat betekent de nieuwe licentie?

Amerika heeft Amerikaanse bedrijven verboden om te handelen met Huawei. Dat heeft grote gevolgen gehad voor de nieuwe Huawei telefoons. Want die worden nu niet voorzien met de officiële versie van Google Android. Er is nu een nieuwe licentie voor bedrijven die producten maken en diensten aanbieden die geen bedreiging vormen voor de nationale veiligheid. Huawei krijgt tot 16 februari de tijd krijgen om met deze ondernemingen te handelen. De nieuwe licentie wordt nu met nog eens 3 maanden verlening. De tijdelijke licentie kan door het Amerikaanse handelsdepartement aan Amerikaanse bedrijven gegeven worden die willen handelen met de Chinese fabrikant. Een van die ondernemingen is Google.

Tijdelijke licentie voor Huawei

Huawei is midden in de handelsoorlog tussen Amerika en China komen te staan. Dat resulteerde in een algemeen verbod op handel met de Chinese smartphone fabrikant. Inmiddels heeft Amerika verschillende licenties gegeven aan bedrijven die willen blijven handelen met Huawei. De nieuwste licentie loopt tot 16 februari 2020 en is nu nog eens drie maanden verlengd.

De nieuwe licentie is voor ondernemingen met producten en diensten die geen bedreiging vormen voor de nationale veiligheid. De Commerce Department stelt Huawei hiermee in staat om beperkte activiteiten in de netwerk- en apparatuursector te hervatten net als inspanningen op het gebied van mobiele diensten.

De verlening is goed nieuws voor Nederlandse gebruikers van Huawei telefoons. De huidige generatie heeft Google ondersteuning maar de nieuwste modellen zoals de Huawei Mate 30 en Mate 30 Pro niet. In Nederland mis je dan belangrijke apps zoals Whatsapp en Instagram.

Welke Huawei telefoons ondersteunen Google Apps

Op dit moment kun je zonder enig probleem een nieuwe Huawei telefoon kopen. De smartphones van de Chinese fabrikant in Nederland te koop zijn stuk voor stuk volledig voorzien van Android. De laatste in de rij van aantrekkelijke Huawei telefoons met volledige Android ondersteuning is de Huawei P30 Pro.

De nieuwste telefoons van het merk zoals de Huawei Mate 30 Pro krijgt niet volledige ondersteuning van Google. Daarom zijn die modellen nog niet in Nederland te koop. Het is nog onduidelijk of de verlening van de licentie gevolgen heeft voor de lancering van de Huawei Mate 30 Pro in Nederland.

Voor nu kun je met alle zekerheid van Android kiezen voor alle telefoons van Huawei in onze vergelijker. De aantrekkelijk geprijsde Huawei P20 en P20 Pro zijn uitgerust met krachtige Leica camera’s en ook de Huawei Mate 20 Pro behoort tot de top van camera telefoons.

Via: GSMArena

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie