Eerste Huawei 5G toestel waarschijnlijk de Huawei Mate 30

Eerste Huawei 5G toestel waarschijnlijk de Huawei Mate 30

Tijdens de Global Analyst Summit in Shenzhen heeft Huawei alvast een tipje van de sluier voor het komende jaar opgelicht. In het tweede deel van 2019 zal de onderneming de eerste 5G smartphone lanceren. Vermoedelijk is dat de Huawei Mate 30.

Huawei is een van de belangrijke ontwikkelaars van 5G. De onderneming lanceerde tijdens het Mobile World Congress 2018 al een 5G chip voor WiFi netwerken (Balong 5G01). Volgens de planning van de onderneming wordt er in het tweede deel van 2018 een 5G smartphone gelanceerd. Een dergelijke smartphone moet natuurlijk wel een premium toestel worden. Rond die tijd verwachten we de Huawei Mate 30 en dat zou dus de eerste 5G telefoon kunnen zijn.

Huawei 5G smartphone

Tijdens een wereldwijde analistentop in Shenzhen de thuis stad van Huawei werden er enkele belangrijke aankondiging gedaan voor 2019. Huawei heeft daar aangekondigd dat de onderneming in het tweede deel van 2019 de eerste Huawei 5G-smartphone zal presenteren. Wij vermoeden dat die lancering in het derde kwartaal van 2019 plaatsvind. In dat kwartaal verschijnt traditie getrouw de volgende Mate serie. Aangezien de fabrikant dit jaar de Huawei P20 Pro lanceerde verwachten we rond september de Huawei Mate 20. In dat geval is het in 2019 de beurt aan de Huawei Mate 30.

5G in Nederland

Nederland behoort tot de wereld top als het gaat om 4G. Het is echter nog maar de vraag of wij die positie behouden bij 5G. De Nederlandse regering verwacht dat we in 2020 over een landelijk dekkend 5G netwerk beschikken. De weg daar naartoe is echter niet zonder uitdagingen. De Nederlandse providers kunnen pas vanaf volgend jaar bieden op de nieuwe 5G bandbreedtes. De Nederlandse Staat veilt volgend jaar frequenties die bedoelt zijn voor 5G. Providers van over de hele wereld richten zich op de nieuwe 5G techniek en zullen vanaf 2020 hun eigen 5G netwerken bouwen.

Huawei is een belangrijke naam in de ontwikkeling van 5G. Nu de Chinese fabrikant als eerste heeft aangegeven wanneer het een 5G smartphone verwacht, zullen andere fabrikanten volgen. Wij verwachten dat ook de andere smartphone fabrikanten hun eerste 5G smartphone zo rond H2 2019 gaan lanceren.

Ga jij de eerste 5G telefoon kopen? Ook al zijn de netwerken van providers waarschijnlijk nog lang niet klaar om die snelheid te bieden? Waarschijnlijk zal de Huawei Mate 30 de eerste 5G smartphone zijn.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie