Huawei brengt Android 9 Pie update met EMUI 9.0

Huawei brengt Android 9 Pie update met EMUI 9.0

Eigenaren van de Huawei P20 lijn kunnen zich alvast opmaken voor Android 9 Pie. De Chinese fabrikant is van plan om de update van EMUI 9.0 naar Android 9 Pie tijdens IFA 2018 te presenteren.

Huawei is een van de eerste fabrikanten die begint met de uitrol van Android 9 Pie. Hiermee is de Chinese fabrikant misschien wel Nokia voor! Goed nieuws voor Huawei gebruikers met de laatste vlaggenschepen van het merk. Daarnaast is dit ook een goed teken voor de toekomst. Want beveiligingsupdates worden steeds belangrijker en snelle update is voor veel mensen een groot pluspunt.

Huawei EMUI 9.0 Android 9 Pie update

De Huawei P20 en Huawei P20 Pro zijn de nieuwe vlaggenschepen van Huawei. Beide toestellen zijn voorzien van de krachtige Kirin 970 processor en hebben een stel uitmuntende camera’s. De razend snelle toestellen worden waarschijnlijk razend snel voorzien van Android 9 Pie. Een Huawei medewerker verklapte aan Mybroadband dat de Chinese fabrikant op IFA 2018 de nieuwe EMUI 9.0 software skin presenteert gebaseerd op Android 9.0 Pie. De eerste telefoons die deze update krijgen zijn de P20 vlaggenschepen. Vermoedelijk al tijdens of niet lang na de Technologie beurs in Berlijn.

Met de nieuwe update naar EMUI 9.0 is Huawei misschien zelfs Nokia voor. Wat bijzonder is aangezien Nokia gebruik maakt van een zeer kale Android One versie. Het is daarnaast Nokia die razend snelle updates beloofd.

Huawei P20 Pro update goed nieuws Kirin 970 telefoons

De update naar Android 9 Pie voor de Huawei P20 Pro is natuurlijk ook goed nieuws voor de vele andere Kirin 970 aangedreven toestellen. Want het nieuwe besturingssysteem is dus afgestemd op de Kirin 970 aangedreven P20 en zal daarom waarschijnlijk ook snel beschikbaar voor de andere vlaggenschepen met dezelfde processor. Dit zagen we eerder al bij de lancering van de Honor 10 met GPU Turbo update. Die GPU Turbo Update was niet lang daarna ook beschikbaar voor andere Kirin 970 aangedreven telefoons.

De presentatie van EMUI 9.0 betekent ook dat we de Huawei Mate 20 Pro vrijwel zeker met het nieuwe Android 9.0 Pie besturingssysteem mogen verwachten.

Tijdens IFA 2018 presenteert Huawei het nieuwe EMUI 9.0 besturingssysteem en naar verwachting ook het tijdsschema waarin de update beschikbaar wordt voor Huawei gebruikers.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie