Huawei blijft Samsung voor in nieuwe beeldscherm trend

Huawei blijft Samsung voor in nieuwe beeldscherm trend

Samsung heeft deze maand vier nieuwe beeldscherm types aangekondigd. Een van die nieuwe Infinity beeldschermen heeft een gat in het scherm en word door de fabrikant Infinity-O genoemd. Dit type wordt waarschijnlijk een ware beeldscherm trend. Gek genoeg is Huawei vermoedelijk de eerste fabrikant met een smartphone voorzien van dit beeldscherm type.

Met de Huawei Nova 4 lijkt Huawei de eerste smartphone fabrikant te worden met de nieuwe hype voor beeldschermen. De aankomende smartphone is namelijk voorzien van een beeldscherm type dat Samsung Infinity-O noemt. In het beeldscherm zit een uitsparing of gat voor de selfie camera. Het beeldscherm loopt rondom de front camera waardoor de beeldscherm/body verhouding nog groter is. Dit nieuwe type beeldscherm werd door Samsung gepresenteerd en Huawei lijkt er mee vandoor te gaan. De fullscreen beeldschermen worden FullView genoemd en de Nova 4 krijgt waarschijnlijk een FullView-O beeldscherm.

Huawei selfie camera in gat in beeldscherm

Huawei Nova 4 met FullView-O beeldscherm

In december zal Huawei waarschijnlijk de Huawei Nova 4 lanceren. Daarmee verschijnt de eerste smartphone met het nieuwe beeldscherm type O. Het bijzondere aan dit beeldscherm is dat de selfie camera in het beeldscherm ligt. Dankzij een gat in het beeldscherm is er ruimte voor de front camera. Het scherm zelf neemt op deze manier vrijwel de volledige voorkant in. Fabrikanten werkten de afgelopen jaren aan verschillende oplossingen om de randen rondom het beeldscherm te beperken. De front camera zorgde ervoor dat er altijd ruimte nodig was onder of boven het beeldscherm. Met het FullView-O beeldscherm is dit probleem grotendeels opgelost. De selfie camera neemt slechts een klein deel van het beeldscherm in. De Huawei Nova 4 is de eerste telefoon met dit beeldscherm type en het toestel is al in het wild gespot.

Specificaties Huawei Nova 4

Uitgaande van de Huawei Nova 3 kun je rekenen op goede specificaties voor de nieuwe ladyphone. Het oude toestel beschikt over vlaggenschip specificaties en dat verwachten we ook voor de Huawei Nova 4. Het wordt een snelle telefoon met groot beeldscherm voorzien van selfie camera in het scherm. De krachtbron zou de Kirin 980 processor of lichtere Kirin 710 processor kunnen zijn. De camera’s van de Huawei Nova serie zijn altijd goed geweest. Daarom verwachten we een flinke selfie camera in het FullView-O beeldscherm. Aan de achterkant liggen twee tot drie hoofdcamera’s met artificial intelligence ondersteuning.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie