Huawei blijft huidige smartphones ondersteunen

Huawei blijft huidige smartphones ondersteunen

In een persoonlijk boodschap van Huawei geeft de fabrikant aan dat het de huidige line-up van smartphones zal blijven ondersteunen met Android updates en beveiligingsupdates. De fabrikant uit China wordt geplaagd door sancties vanuit Amerika. Goed nieuws voor Huawei eigenaren. Je Huawei P30 Pro blijft dus up-to-date.

Sinds enkele dagen staat Huawei op de sanctielijst van Amerika. Het is een van de vele handelingen in een handelsoorlog tussen China en Amerika. Het gevolg van de sanctie is dat Amerikaans bedrijven niet meer mogen handelen met Huawei. Google is een van die partijen en de software fabrikant heeft dan ook aangekondigd de banden met Huawei te verbreken.

Huawei blijft huidige aanbod ondersteunen

Huawei heeft aangekondigd dat het de software van de huidige producten zoals de Huawei P30 Pro, Huawei Mate 20 Pro en goedkopere Huawei Y6 blijft ondersteunen. Door de problemen met Amerika is de samenwerking met Google gestopt. De Chinese fabrikant zegt in een persoonlijke e-mail toe dat het de bestaande smartphones en apparaten nog wel ondersteunt. Waarschijnlijk is dat op basis van oude overeenkomsten die Google nog mag nakomen.

De fabrikant heeft de volgende verklaring afgegeven:

“Beste klant,

Na het nieuws van de afgelopen dagen hebben we veel steun gekregen en daarvoor willen we je bedanken.

Via deze mail willen we graag benadrukken dat Huawei beveiligingsupdates en after-sales services blijft leveren voor alle bestaande Huawei smartphones en tablets, die verkocht zijn en momenteel te koop worden aangeboden.

Dat betekent onder andere dat de huidige producten blijven werken zoals je dat gewend bent en je dus ook toegang blijft houden tot de Google Play Store en Gmail.”

Goed moment om een Huawei te kopen

Met al die negatieve aandacht verwachten wij dat de prijzen van Huawei telefoon flink zullen dalen. Zo kun je de Huawei P30 Pro inmiddels al voor 200 euro minder op de kop tikken. De razend snelle Huawei Mate 20 Pro is inmiddels ruim 300 euro in prijs gedaald. Je sluit een goedkoop Huawei Mate 20 Pro abonnement al af met het toestel voor 616 euro.

Huawei Mate 20 Pro beste opties innovaties

De Huawei P30 Pro is de beste camera telefoon van het moment. De krachtige Android telefoon heeft wel vier Leica camera’s aan de achterkant. Het drietal bestaat uit een 40 megapixel camera met 8 megapixel periscoop camera, 16 megapixel breedhoek camera en als vierde een Time of flight camera. Het prachtige toestel maakt werkelijk schitterende foto’s. Je kunt bij je buren naar binnen kijken met de Huawei P30 Pro. De smartphone zoomt tot 50x in.

Huawei P30 Pro Leica camera

Is het slim om nu een Huawei telefoon te kopen?

Op dit moment is de omvang van de handelsoorlog tussen China en Amerika voor Huawei nog niet te overzien. Je kunt er vrij zeker van zijn dat Huawei haar bestaande telefoons mag voorzien van nieuwe updates. Echter dat is op dit moment nog niet met 100 procent zekerheid te zeggen. Wil je een gokje wagen en de beste camera telefoon van dit moment extra voordelige kopen? Sla je slag en vergelijk hier het goedkoopste Huawei P30 Pro abonnement.

Bron: Huawei

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie