Huawei baas bevestigt terloops de Huawei P30 naam

Huawei baas bevestigt terloops de Huawei P30 naam

De grote baas van Huawei, Richard Yu, heeft in een interview tijdens IFA 2018 de komst bevestigd van de Huawei P30. De naam van de opvolger van de populaire Huawei P20 Pro is daarmee in een vroeg stadium officieel bevestigd.

Tijdens IFA 2018 presenteerde Richard Yu, de CEO van Huawei, de nieuwste processor, de Kirin 980. Daarna sprak hij met verschillende journalisten en tijdens een van die interviews bevestigde de baas dat het volgende Huawei vlaggenschip de Huawei P30 is. Dat meldt AndroidPit.com vandaag.

Komst Huawei P30 in vroeg stadium bevestigd

De CEO van de nummer drie smartphone fabrikant in de wereld heeft tijdens IFA 2018 de naam van het volgende Huawei vlaggenschip prijsgegeven. De baas sprak over de Kirin 980 processor en dat de komst van de nieuwe processor meer mogelijkheden geeft met betrekking tot object herkenning en beeldverwerking functies. Camera functies die hij later in de Huawei P30 verwacht te zien.

De opvolger van de Huawei P20 Pro wordt dus 100% zeker uitgerust met de nieuwe Kirin 980 processor. Er is nog een zekerheid, namelijk de naam Huawei P30. Reken ook maar op een groot aantal Leica camera’s.

Huawei Mate 20 Pro

Met het nieuws over de Huawei P30 zou je bijna vergeten dat we in spanning wachten op de persconferentie van Huawei op 16 september. In London wordt die dag de Huawei Mate 20 lijk gepresenteerd. De lichte versie daarvan, de Huawei Mate 20 Lite, is inmiddels al officieel gelanceerd. Het wachten is nu op de krachtige vlaggenschepen.

We verwachten twee tot drie nieuwe vlaggenschepen tijdens het Huawei evenement. De basis Huawei Mate 20 krijgt net als zijn premium broer drie hoofdcamera’s van Leica. Het drietal heeft echter minder megapixels en bestaat vermoedelijk uit een 12 megapixel lens met 8 megapixel telelens en 20 megapixel zwart/wit lens. Het premium model is vermoedelijk waterdicht net zoals de Huawei P20 Pro en heeft drie vergelijkbare Leica camera’s. We verwachten daar een 40 megapixel camera in combinatie met 20 megapixel zwart/wit camera en 8 megapixel telelens.

Wacht jij op de Huawei P30 of vergelijk jij straks het voordeligste Huawei Mate 20 Pro abonnement hier?

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie