Huawei brengt Android 9 Pie naar laatste vlaggenschepen

Huawei brengt Android 9 Pie naar laatste vlaggenschepen

Eigenaren van de Huawei P20 en Mate 10 serie smartphones kunnen de updates in de gaten gaan houden. Huawei rolt de update naar Android 9 Pie uit in Europa. Ook de laatste Honor vlaggenschepen worden voorzien van Android 9 Pie.

Dit jaar werd Android 9 Pie gelanceerd. Veel smartphone fabrikanten zijn druk doende om hun oude smartphones met Android 8.1 Oreo van een update te voorzien naar Android 9 Pie. Zo’n grote update is natuurlijk niet eenvoudig. Om de basis Android heen ligt vaak een flinke software schil van de fabrikant zelf. Huawei is een van de eerste fabrikanten die de belangrijkste smartphones van een update voorziet. Voor Nederlandse eigenaren van de laatste Huawei vlaggenschepen is het goed nieuws. Want de Chinese fabrikant geeft de update ook in Europa vrij.

Huawei P20 Pro update naar Android 9 Pie

Binnenkort kun je als Huawei P20 Pro eigenaar je vlaggenschip upgraden naar Android 9 Pie. De beste camera telefoon van 2018 volgens DxO Mark is daarmee een van de eerste vlaggenschepen dat een update ontvangt van Android 8.1 naar Android 9 Pie. Met de update van Android is natuurlijk ook de software schil van Huawei zelf, EMUI, verbeterd. De nieuwe versie heeft een toepasselijke naam, EMUI 9.

Naast de Pro worden ook de Huawei P20, Huawei Mate 10 Pro en de laatste Honor vlaggenschepen met de Kirin 970 processor voorzien van de laatste Android versie.

Beste Huawei camera telefoons

Huawei heeft dit jaar op verschillende gebieden verrast. De Chinese fabrikant lanceerde de eerste smartphone met drievoudige hoofdcamera. Het toestel werd zelfs uitgeroepen tot beste camera telefoon met afstand door DxO Mark. De krachtige Huawei P20 Pro is voorzien van vlaggenschip specificaties, een groot AMOLED beeldscherm en een waterdichte behuizing. In het laatste kwartaal ging de onderneming nog een stap verder en lanceerde de Huawei Mate 20 Pro. Op dit moment is de Mate 20 Pro de snelste Android telefoon en de drievoudige hoofdcamera is op alle fronten verbeterd.

Huawei zal de update van Android 9 Pie binnenkort in Nederland uitrollen. Wanneer de update voor jou beschikbaar is, dat hangt af van je provider en de uiteindelijke beschikbaarheid in Nederland. Houdt daarvoor Huawei Nederland zelf in de gaten.

Bron: Huawei

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Reacties (2)
karin schreef op 31 december 2018 om 14:41

Geen update hier p20 pro

Jasper van Wezel schreef op 2 januari 2019 om 09:25

Updates worden afhankelijk van Huawei NL en providers zelf beschikbaar. Exacte tijd voor beschikbaarheid is daardoor helaas niet te zeggen. Meer informatie is te verkrijgen via Huawei NL of provider

Meepraten? Geef hieronder je reactie