Huawei Nova 3E lancering op 20 maart aanstaande

Huawei Nova 3E lancering op 20 maart aanstaande

Vandaag is de lanceringsdatum van een nieuwe Huawei smartphone bekend gemaakt. He Gang, de baas van Huawei’s mobiele afdeling, heeft op Weibo namelijk een teaser voor de Huawei Nova 3E gepost. Het nieuwe toestel van de Chinese fabrikant wordt op 20 maart onthuld nog voor de lancering van de nieuwe Huawei P20’s.

De Huawei Nova 3E wordt dus eerder gelanceerd dan de Huawei P20 lijn. Het toestel beschikt vermoedelijk over gelijkwaardige specificaties als de Huawei P20 Lite. Beide toestellen lijken erg veel op elkaar als we de gelekte beelden mogen geloven. Precies een week voor de P20 lancering weten wij alles over het aankomende Nova toestel. De Huawei Nova lijn is gericht op vrouwen. Het zijn smartphones met een aantrekkelijk ontwerp, goede prestaties en uitstekende selfie camera’s. De Nova 2 blinkt bijvoorbeeld uit in het strakke ontwerp en 20 megapixel selfie camera.

Huawei Nova 3E teaser

Huawei Nova 3E teaser

Vandaag heeft He Gang een verrassende teaser geposte op Weibo. De baas van Huawei’s mobiele divisie heeft de eerste teaser voor de Huawei nova 3E gepost. We zien een groot beeldscherm en een prachtig exotisch eiland. Het eiland ligt precies op de plaats waar je een notch kunt verwachten. Daarmee hint de teaser op het volgende notch toestel. Boven het beeldscherm staat dat wij de Huawei Nova 3E op 20 maart mogen verwachten. De notch of inkeping in het scherm die door Apple werd geïntroduceerd met de lancering van de Apple iPhone X wordt door veel fabrikanten opgenomen in het ontwerp. Deze maand alleen al verwachten wij nu vier nieuwe Huawei smartphones met deze notch, de Huawei P20, P20 Pro, P20 Lite en dus een week eerder de Huawei Nova 3E.

Huawei Nova 3e smartphone

Vermoedelijke specificaties Huawei Nova 3E

De Huawei Nova 3E heeft een groot 5,84 inch Full HD+ beeldscherm gemaakt van 2.5D curved glass. Het beeldscherm heeft een resolutie van 2280 x 1080 pixels en daarmee een aspect ratio 19:9. De krachtbron is de bekende Kirin 659 processor. Deze krachtige processor vind je ook in de Huawei Mate 10 Lite en bestaat uit vier 2.36 GHz A53 kernen plus vier 1.7GHz A53 met een MaliT830-MP2 GPU. Er is 4 GB aan werkgeheugen met 64 GB opslagruimte. Het geheugen is uit te breiden met een microSD kaart tot 256 GB. Het besturingssysteem is Android 8.0 Oreo met de software skin van Huawei, EMUI 8.0. Er is een 3.000 mAh accu.

De Huawei Nova 3E beschikt over een dual hoofdcamera bestaande uit een 16 megapixel lens en 2 megapixel lens voorzien van LED flitser. Selfies maak je met een flinke 24 megapixel front camera.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie