HTC lanceert HTC Exodus blockchain telefoon op 22 oktober

HTC lanceert HTC Exodus blockchain telefoon op 22 oktober

Terwijl de Bitcoin tot grote hoogte steeg werd de blockchain technologie het gesprek van de dag. Verschillende fabrikanten springen hier op in en ontwikkelen een telefoon waarop je crypto munt portefeuilles kunt bewaren. Een daarvan is HTC. Het merk staat op het punt om een speciale blockchain smartphone te lanceren. Op 22 oktober verschijnt de HTC Exodus blockchain telefoon.

Men speculeert erover dat de HTC Exodus een echte blockchain smartphone wordt. Het toestel dient als een opslagportefeuille voor cryptomunt eenheden zoals Bitcoin en Ethereum. Gebruikers krijgen alleen toegang tot die portefeuille via een unieke sleutel. Dankzij deze telefoon kun je jouw dure cryptomunten bij je dragen.

HTC Exodus cryptomunt telefoon

De echte cryptomunt hype is al weer overgewaaid en er zijn veel mensen rijker van geworden, maar misschien wel meer armer. De cryptomunten blijven na een mega daling nog altijd in trek. Een smartphone met toegang tot je eigen crypte portefeuille is voor veel handelaren een uitkomst. HTC wil zo’n uitkomst bieden met de HTC Exodus. De nieuwe blockchain telefoon maakt het voor gebruikers mogelijk om Bitcoins en ander digitale munteenheden op te slaan en eenvoudig te verhandelen.

Voor de HTC Exodus heeft het Taiwanese technologie bedrijf een speciale website opgezet. Iedereen die geïnteresseerd is in de crypto smartphone kan zijn gegevens op die site achterlaten om op de hoogte te worden gehouden over de HTC Exodus. Via de HTC Exodus Twitter werd deze week aangekondigd dat het toestel op 22 oktober wordt gepresenteerd.

HTC Exodus blockchain

De aankomende HTC Exodus draait op Android. Waarschijnlijk is het een aangepaste Android versie (vermoedelijk Android 8) met extra beveiligingsprotocollen en apps voor het veilig opslaan van cryptocurrencies. HTC biedt de beste beveiliging voor de digitale munten. Het merk heeft daarvoor extra beveiligingsmaatregelen getroffen. Men vermoedt dat de HTC Exodus blockchain telefoon een flink prijskaartje krijgt van rond de 1.000 dollar. Daarmee is dit toestel duurder dan de HTC U12 Plus.

Uit de onderstaande afbeelding van de Exodus via GizmoChina kunnen we op maken dat het toestel een flinke batterij heeft en een vingerafdrukscanner met enkele hoofdcamera.

HTC Exodus crypto telefoon

Nadat HTC de nieuwe Blockchain smartphone heeft gepresenteerd op 22 oktober is het toestel snel beschikbaar voor reserveringen. De eerste HTC Exodus telefoons kun je al in december kopen.

Bron: HTC

Bekijk het laatste nieuws over HTC:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie