Honor sluit Vmall en opent nieuwe webwinkel HiHonor

Honor sluit Vmall en opent nieuwe webwinkel HiHonor

Dat het niet goed ging met vMall was geen geheim. Daarom besloot Honor afgelopen maand om de online winkel te sluiten. De afgelopen weken heeft de Chinese smartphonemaker achter de schermen druk gewerkt om een nieuwe webwinkel te bouwen. Hij heet HiHonor en opende maandag haar deuren.

Als je vandaag de dag een nieuwe telefoon wil kopen, kun je terecht bij een van de vele retailers die ons land rijk is. Honor, een dochteronderneming van Huawei, had tot voor kort ook een eigen verkooppunt in ons land. Deze ging door het leven als vMall.

HiHonor

vMall was allesbehalve een succes. De webshop kampte met de nodige problemen. Zo klaagden klanten dat hun verzendingen niet aankwamen en waren er voorraadproblemen. Ook gaven vele klanten aan dat ze hun bestelling hadden betaald en ze geheel onverwacht geconfronteerd werden met een levertijd van twee weken of langer. Dat is op zich al vervelend, maar helemaal als je een telefoon bestelt met de belofte ‘vandaag besteld, morgen in huis’. De oorzaak van deze problemen was de tussenpartij die de distributie voor haar rekening nam. Daar heeft Honor afscheid van genomen en het heft in eigen handen genomen. Het resultaat is HiHonor.

Wie nu naar vMall surft om een smartphone te bestellen, krijgt de melding dat de webwinkel is gesloten. Tevens vind je daar de link naar de nieuwe shop. Aan de buitenkant is er weinig veranderd. De shop heeft enkel een nieuw likje verf gekregen. Terugkerende klanten krijgen dus een vertrouwd gevoel.

De digitale deuren van HiHonor zijn weliswaar geopend, maar als je een toestel probeert te bestellen word je doorgeleid naar vMall. We hopen dat we op korte termijn ook daadwerkelijk bestellingen kunnen plaatsen. Naar verwachting zal dit nog tot begin volgend jaar duren.

Flexibiliteit

Honor besloot begin dit jaar om de nadruk te leggen op online verkoop. Op deze wijze hoopte de fabrikant het gemak voor de klant te vereenvoudigen en dus de verkoop te stimuleren. Dmitry Vleugel, marketingmanager bij Huawei Nederland, zei destijds:

“We willen het allemaal zo eenvoudig mogelijk houden en daar hoort ook een eenvoudige distributiestrategie bij. Een eigen platform geeft ons ook meer flexibiliteit in het doen van aanbiedingen en vooral samenwerking met andere merken. Maar bovenal hopen we zo de Honor-consument beter te kunnen helpen.”

Overigens kun je toestellen als de Honor 6X, Honor 8 Pro of Honor 9 niet alleen via Honor zelf kopen. Retailers als Bol.com en Coolblue hebben eveneens een aantal telefoons uit het assortiment van Honor in hun collectie opgenomen. Echter, in fysieke winkels zul je de telefoons van de Chinese fabrikant niet aantreffen. En landen als Frankrijk, Italië en Engeland kun je ze wel in je handen vasthouden en testen voordat je ze koopt.

Bekijk het laatste nieuws over Honor:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie