Honor rolt software-update uit voor Honor 5X

Honor rolt software-update uit voor Honor 5X

De Honor 5X is al enige tijd op de markt, maar dat wil niet zeggen dat Honor het bijhouden en up-to-date houden van de software niet minder belangrijk vindt. De Chinese smartphoneproducent rolt momenteel een update uit voor dit toestel. Het is helaas geen Android Nougat, maar hij krijgt wel enkele andere nieuwe features.

De Honor 5X is al behoorlijk op leeftijd. Het toestel werd eind 2015 gepresenteerd door Honor, de dochteronderneming van Huawei. Aanvankelijk werd hij alleen in China verkocht. Omdat hij daar zo succesvol was besloot Honor om hem naar meerdere markten te brengen, waaronder dus Nederland. Begin dit jaar maakte Honor bekend dat het toestel in iets meer dan een jaar tijd wereldwijd ruim 11 miljoen keer is verkocht.

Ondanks zijn leeftijd neemt Honor haar zorgplicht zeer serieus. De fabrikant rolt op dit moment een software-update uit voor de Honor 5X onder de noemer B370.De update wordt momenteel in Duitsland uitgerold. Via onze collega’s van Honornews.de hebben we dan ook van de update gehoord. Doordat zij een aantal screenshots van de software-update online hebben gezet, weten we welke nieuwe features de Honor 5X hierdoor krijgt.

Changelog

De Honor 5X krijgt de volgende nieuwe toevoegingen door de update:

  • Een feature om e-mails te prioriteren
  • Extra jaren en wereldwijde feestdagen zijn toegevoegd aan de kalender
  • Een feature om contactpersonen toe te voegen of informatie te delen met QR-code
  • Een functie om aantekeningen als tekst, afbeelding of e-mail te delen met de kladblokapplicatie

Verder krijgt de Honor 5X een hoger Android-beveiligingsupdate na het installeren van de update. Deze was aanvankelijk 1 september 2016, na de update is dit 1 maart 2017. Weliswaar niet de meest recente versie, maar desalniettemin is je toestel wel veiliger door het hogere beveiligingsniveau.

De update is welgeteld 175 MB groot en wordt via een Over-The-Air update aangeboden. Dat betekent dat je vanzelf een melding krijgt te zien zodra hij voor je klaarstaat. Je kunt dit ook handmatig controleren door naar Instellingen > Over de telefoon > Software-update te gaan. Indiende update beschikbaar is, wordt deze hier vermeld. Weliswaar wist de update niets van je persoonlijke bestanden, maar er kan natuurlijk altijd iets misgaan. Daarom is het goed om voordat je de update installeert een back-up maakt van je belangrijkste bestanden.

Over de Honor 5X

De Honor 5X heeft een aluminium behuizing met een 5.5 inch IPS LCD-scherm met Full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels en pixeldichtheid van 401 ppi. Onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 616 octa-core processor, Adreno 405 GPU, 2 GB RAM en 16 GB geheugen. Met microSD-kaart kun je de opslagcapaciteit uitbreiden tot 256 GB. Aan de achterkant heeft de Honor 5X een 13 megapixelcamera met autofocus en LED-flitser. Vooraf heeft Honor een 5 megapixel selfiecamera geplaatst, zonder verdere toeters of bellen.

Naast WiFi en Bluetooth heb je tevens GPS, microUSB 2.0 en vingerafdrukscanner. De batterij heeft een capaciteit van 3.000 mAh, wat zou meer dan voldoende zou moeten zijn om de hele dag door te komen zonder het toestel tussentijds op te laden. Bij de lancering werd het toestel geleverd met Android 5.1 Lollipop. Vorig jaar juni kondigde Honor aan dat Android 6.0 Marshmallow in aantocht was. Of hij in de toekomst ooit een update naar Android 7.0 Nougat kan verwachten is onbekend. Het zou wel spectaculair zijn als Honor het toestel twee jaar lang Android-updates uitrolt voor een smartphone uit dit segment. Zelfs high-end vlaggenschepen ontvangen lang niet altijd zo lang nieuwe updates.

 

Heb jij de software-update voor de Honor 5X al binnengehaald?

Bekijk het laatste nieuws over Honor:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie