Hoe krasbestendig is de HTC U Ultra met saffierglas?

Hoe krasbestendig is de HTC U Ultra met saffierglas?

De onlangs uitgebrachte versie van de HTC U Ultra met saffierglas kan wel tegen een stootje. Zelfs een bewerking met een stanleymes is geen probleem voor de nieuwste HTC topper. 

Saffierglas

Onlangs kondigde HTC een nieuwe versie van de HTC U Ultra  aan welke gemaakt is van wel heel bijzonder materiaal. Het scherm van het toestel is namelijk gemaakt van saffierglas wat bekend staat als extreem sterk materiaal. HTC belooft in zijn reclames en promoties dat de U Ultra Sapphire dé meest krasbestendige telefoon op aarde is. Het materiaal zou zelfs nog beter zijn dan Gorilla Glass 5, wat onder meer te vinden is bij de Samsung Galaxy S8. Aangezien het toestel een fiks prijskaartje heeft, namelijk zo’n 849 euro, waren wij niet van plan het materiaal op de proef te stellen.

HTC U Ultra doorstaat marteling met vlag en wimpel

Gelukkig komt daar Zack Nelson van het YouTube kanaal JerryRigEverything om de hoek kijken. Mensen die vaker onze nieuwsberichten lezen, zullen deze naam herkennen. Nelson is namelijk een fanatiek smartphone reparateur en kan vrijwel alles op het gebied van telefoons bewerken. Laatst maakte hij bijvoorbeeld nog een aangepaste LG G6 met doorzichtige achterkant. Nelson staat echter voornamelijk bekend om zijn ‘duistere’ kant. Regelmatig onderwerpt hij telefoons aan tests waarbij hij de toestellen bekrast, onder druk zet, uit elkaar haalt en aan hitte blootstelt.

Dit keer is het niet anders. Nelson wilde testen of het materiaal echt van saffierglas is en of het materiaal echt zo kraswerend is als HTC beweert. De uitkomst? HTC liegt niet: het toestel is extreem duurzaam en doorstaat zelfs de ergste martelingen. De smartphone technicus pakt er op een gegeven moment zelfs een stanleymes bij, en ook deze marteling doorstaat de telefoon met saffierglas met vlag en wimpel. HTC heeft dus goed werk geleverd.

HTC U Ultra specificaties

De HTC U Ultra Sapphire verschilt in twee opzichten van het basismodel. De reguliere versie beschikt over een 5.7 inch scherm gemaakt van Gorilla Glass 5. Zoals de naam al doet vermoeden, beschikt de Sapphire editie over een volledig voorpaneel gemaakt van saffierglas. Ook beschikt de ‘deluxe’ versie over meer interne opslag. Waar de normale HTC U Ultra het ‘maar’ met 64 GB moet doen, heeft de Sapphire maar liefst de beschikking over 128 GB. Het prijskaartje van de normale HTC U Ultra is 699 euro daar waar de saffierglas editie maar liefst 849 euro kost. Een flink prijskaartje, maar dan heb je ook wat.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie