Zo maak je prachtige foto’s met de Samsung Galaxy A8

Zo maak je prachtige foto’s met de Samsung Galaxy A8

De Samsung Galaxy smartphones worden vrijwel altijd uitgerust met uitstekende camera’s. De fabrikant helpt je ook graag bij het maken van de mooiste beelden. Afgelopen week publiceerde het merk twee Galaxy A8 2018 tutorials. Ze tonen je de uitstekende foto capaciteiten van het nieuwe toestel voor het middensegment.

In twee nieuwe video’s van Samsung legt een fotografe uit hoe zij de mooiste beelden maakt. Ze maakt graag foto’s van dingen die zij mooi vind. De tutorials leggen uit hoe je mooie beelden maakt via Live Focus en hoe je op die manier het bokeh effect krijgt. Op zoek naar een goede camera smartphone zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen? Dan toont Samsung je graag de uitstekende camera prestaties van de Samsung Galaxy A8 2018. De telefoon is een uitstekend alternatief voor de Samsung Galaxy S9 en kost je veel minder geld.

Bokeh effect via Samsung Galaxy A8 2018

Sinds de lancering van de Apple iPhone 7 Plus is het bokeh effect een van de meest besproken features van dubbele hoofdcamera’s. Het Bokeh effect is de benaming voor een foto waarbij het onderwerp scherp in beeld komt terwijl de achtergrond vaag is (blur). Samsung heeft hiervoor een speciale optie in het camera menu genaamd Live focus.

Wanneer je een foto maakt met Live Focus moet je de smartphone stil houden en duurt het net iets langer voordat de foto genomen is. Tijdens het maken kun je live het effect wijzigen. Je kunt zo alleen de voorgrond scherp in beeld brengen of ook de achtergrond. Nadat je de foto hebt genomen met de Samsung Galaxy A8 kun je het effect ook nog toepassen. LET OP, dat kan alleen bij Live Foto.

Heldere foto’s met de Samsung Galaxy A8 bij weinig licht

Samsung heeft de mid-range Galaxy A8 2018 uitgerust met een stel goede camera’s. De hoofdcamera is een 16 megapixel f/1.7 camera uitgerust met phase detection autofocus voor super scherpe en snelle focus. De camera maakt prachtige beelden bij weinig licht. Aan de voorkant tref je zelfs twee camera’s bestaande uit een primaire 16 megapixel camera met een 8 megapixel camera. Beide camera’s hebben een diafragma van f/1.9.

Krachtige specificaties

De Samsung Galaxy A8 beschikt over krachtige hardware. Het toestel heeft een groot 5,6 inch Super AMOLED beeldscherm met een aspect ratio van 18,5:9. Vrijwel de volledige voorkant wordt door dit heldere beeldscherm ingenomen. Zowel de voorkant als de achterkant van de telefoon zijn gemaakt van sterk glas en het toestel is stof- en waterdicht (IP68). Naast een letterlijk schitterend ontwerp in de zon heeft deze telefoon een krachtige processor. De Exynos 7885 met 4 GB aan werkgeheugen levert meer dan genoeg rekenkracht om iedere app en game vloeiend te laten draaien. Vooral games zullen er prachtige uit zien op het grote 5,6 inch Super AMOLED beeldscherm. De telefoon draait op Android 7 Nougat.

Vergelijk hier het beste abonnement voor je Samsung Galaxy A8 2018.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie