HiSense betreedt Nederlandse telefoonmarkt

HiSense betreedt Nederlandse telefoonmarkt

De HiSense C30 Rock en HiSense C30 Rock Lite zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland. Deze toestellen zijn gemaakt voor het buitenleven en de eerste telefoons van de kersverse fabrikant in Nederland.

Tweakers meldt de verkrijgbaarheid als eerst op diens website.

Vanaf vandaag kun je ook HiSense telefoons kopen in Nederland. De Chinese maker van onder meer koel-vriescombinaties heeft een website gelanceerd waar je tot nog twee toestellen kunt aanschaffen: de C30 Rock en de Lite-variant hiervan. Tot nog toe hebben wij geen winkels kunnen spotten die de toestellen aanbiedt. Indien je een telefoon voor 15:00 uur aanschaft, heb je hem de volgende dag in huis. De toestellen kosten respectievelijk 299 en 199 euro. Hierbij vallen ze voornamelijk op dankzij hun robuuste karakter. Ze zijn gemaakt voor het buitenleven en lijken zodoende te gaan concurreren met andere ‘outdoor’ telefoons, waaronder de CAT S60 en Samsung Galaxy Active-serie.

Over de HiSense C30 Rock

De HiSense C30 Rock heeft zijn naam niet voor niets gekregen. Het toestel is gemaakt van aluminium en beschikt over rubberen randen. Zodoende kan hij tegen een stootje en valt hij niet direct kapot zodra je hem laat vallen. Bovenop het scherm is een laag Corning Gorilla Glass aangebracht waardoor ook krassen actief geweerd worden. Ook kun je het scherm gebruiken met handschoenen. De behuizing is bovendien stof- en waterdicht dankzij de IP68-certificering. Zodoende kun je maximaal 30 minuten tot een diepte van anderhalve meter verblijven zonder dat het toestel daarbij schade oploopt. Het beeldscherm van de HiSense C30 Rock is 5.2″ groot en hij wordt aangedreven door een Snapdragon 430 processor.

Deze redelijk slome processor wordt bijgestaan door 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslag. Aan de achterzijde is een 16 megapixelhoofdcamera geplaatst welke wordt geassisteerd door een LED-flitser. Aan de voorkant tref je een 5 megapixel selfie-camera. De accucapaciteit bedraagt 3000 mAh.

Over de HiSense C30 Rock Lite

Zoals de naam al doet vermoeden is de HiSense C30 Rock Lite een kleinere variant van de hierboven genoemde reguliere C30. Niet alleen qua formaat, maar ook qua specificaties is hij de mindere van de twee. Zodoende is het beeldscherm 5.0″ groot en is de resolutie niet Full-HD zoals bij de reguliere C30 Rock, maar ‘slechts’ HD. Onder de motorkap wordt hij aangedreven door de MT6737, een instapprocessor van MediaTek. Hierbij krijgt hij ondersteuning van 2 GB aan werkgeheugen en 16 GB opslag. De hoofdcamera heeft 8 megapixels aan resolutie terwijl de selfie-camera foto’s met 5 megapixels aan kwaliteit schiet. De accucapaciteit is wel flink hoger dan die van zijn grote broer, namelijk 3900 mAh.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie