Handige Android 9 Pie tips

Handige Android 9 Pie tips

Steeds meer telefoons krijgen Android 9 Pie. Het nieuwe besturingssysteem is zuiniger en sneller dan ooit. De mogelijkheden zijn oneindig en hier alvast een paar slimme Android 9 Pie tips.

De nieuwe smartphones zoals de Huawei Mate 20 en OnePlus 6T zijn al voorzien van Android Pie. Nokia is in rap tempo bezig de Android One Nokia telefoon van de update te voorzien en ook bij de Samsung Galaxy Note 9 staat Pie in het vooruitzicht. Het nieuwe besturingssysteem brengt veel meer gebruiksgemak. Hier alvast een paar handige tips op een rij voor het nieuwe besturingssysteem.

Android Pie tips

Android 9 Pie gebaren bediening

Navigeren op je smartphone was nog nooit zo eenvoudig. Je wisselt nu eenvoudig tussen apps dankzij de nieuwe Intuitive Navigation. Je schakelt dit in door naar Instellingen te gaan, Systeem te kiezen en vervolgens op Gebaren te klikken. De home knop verandert in een enkel streepje. Veeg van onder naar boven om de app-lade te openen. Wil je alle draaiende apps bekijken (oude recent knop) dan veeg je van uit je huidige app naar boven. Zo krijg je het overzicht van alle apps die draaien.

Screenshot maken met Android 9 Pie

Soms wil je die overwinning tijdens het gamen delen of die route naar je vriendin sturen. In die situaties wil je een screenshot maken die je bewerkt of direct doorstuurt. Bij Android 9 Pie maak je heel eenvoudig zo’n schermafbeelding. Er zijn hiervoor drie manieren.

De bekende manier om een schermafbeelding te maken is natuurlijk via de power en volume omlaag toets. Druk tegelijkertijd de power en volume knop in. De afbeelding is gemaakt wanneer je een flits van het scherm ziet.

Android 9 Pie biedt een nieuwe manier om een schermafbeelding of screenshot te maken. Druk de powerknop in tot er een menu verschijnt. Kies voor scherm afbeelding en je screenshot wordt opgeslagen.

Bij verschillende fabrikanten is het mogelijk om een schermafbeelding te maken door met je platte vinger of drie vingers over het beeldscherm te vegen. Een voorbeeld is de OnePlus 6. LET OP, dit werkt niet voor iedere toestel.

Hoe start je de splitscreen modus

Android 9 tips Pie tipsAls je geen Samsung Galaxy Note 9 hebt die twee apps boven elkaar kan starten, dan moet je het zelf doen. In Android 9 Pie open je de splitscreen modus ( gesplitst scherm ) als volgt:

Open het app overzicht door naar boven te vegen op je beeldscherm. Je ziet nu alle apps die draaien naast elkaar. Zorgt ervoor dat de apps die je wilt gebruiken al geopend zijn zodat ze in deze lijst staan. Selecteer de app die je wilt gebruiken en klip op het icoontje bovenin (in dit geval het Google symbool). Nu krijg je een menu met keuze voor de App informatie of gesplitst scherm.

 

Bescherm je bestanden met de lockdown modus

Een van de nieuwe opties bij Android 9 Pie is de lockdown modus. Je kunt deze modus starten door langer op de power knop te drukken. Naast opnieuw opstarten, afsluiten en een scherm afbeelding maken kun je nu kiezen voor Lockdown. In deze functie is je smartphone alleen nog open te maken middels een code of patroon. Een handige functie wanneer je met je vrienden ergens bent en ze geen toegang wilt geven tot jouw informatie. Want tegenwoordig hoeft een kwaadwillende alleen maar je telefoon voor je gezicht te houden of het toestel wordt ontgrendeld. Zo zit je veilig in je klas en kun je weer naar de WC zonder angstvallig je telefoon mee te nemen.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie