Mag Google binnenkort weer handelen met Huawei?

Mag Google binnenkort weer handelen met Huawei?

Huawei is door Amerika op de zwarte lijst gezet in verband met de handelsoorlog tussen beide landen. Er is nu sprake van een speciale vergunning waarbij Amerikaanse bedrijven mogen handelen met Huawei. Dat maakt de nieuwe Huawei telefoons weer een stuk aantrekkelijker in Europa.

Sinds mei staat Huawei op de zwarte lijst en mogen Amerikaanse bedrijven niet meer handelen met de derde smartphone fabrikant in de wereld. Een groot gemis want het verbod betekend ook dat Google niets meer mag leveren aan Huawei. De nieuwe Huawei telefoons ondersteunen daardoor niet de officiële Android versie. In China is dat niet zo’n probleem maar in Europa en Nederland wel. Je kunt hier geen telefoon verkopen zonder de belangrijkste Android apps zoals Whatapp en Facebook. Mede daardoor is de splinternieuwe Huawei Mate 30 nog niet in Nederland beschikbaar. Nu lijkt er hoop voor Huawei. Kun je niet wachten? Dan is de Huawei P30 Pro een uitstekende keuze. Dit vlaggenschip wordt nu en in de toekomst volledig ondersteunt door Google.

Licentie voor handel met Huawei

Volgens Bloomberg komt er een licentie voor Amerikaanse bedrijven die willen handelen met Huawei. Het Amerikaanse Commerce Department heeft plannen aangekondigd om te beginnen met de afgifte van een speciale vergunningen aan lokale tech bedrijven die zakelijke banden willen houden met Huawei. Deze licenties zijn bedoelt voor technieken en componenten die geen bedreiging vormen voor de Amerikaanse nationale veiligheid. Volgens ingewijde is er grote interesse en zijn er inmiddels 260 bedrijven die de licentie hebben aangevraagd. Vermoedelijk is Google ook een van deze bedrijven. De onderneming verdient jaarlijks vele miljoenen dollars aan de Huawei telefoons die draaien op Android.

Goed nieuws voor de Huawei Mate 30

De mogelijke licentie voor Google en andere Amerikaanse bedrijven is goed nieuws voor Huawei. Het betekent misschien ook dat we binnenkort kunnen genieten van de nieuwe Huawei Mate 30 serie. De krachtige premium telefoons zijn in Nederland nog niet beschikbaar vanwege de handelsoorlog tussen beide landen. Het gemis van de volledige Android ondersteuning is voor Europese landen funest. In Nederland en Europe gebruikt men bekende apps zoals Whatsapp, Instagram en Facebook die niet werken als je geen officiële versie van Android hebt. Er zijn natuurlijk work-arounds beschikbaar maar dat is voor de gemiddelde consument een stap te ver.

Huawei Mate 30 kopen

Wil je nu al een Huawei Mate 30 of Mate 30 Pro kopen dan moet je de krachtige toestellen in het buitenland bestellen. Je krijgt dan niet de officiële Android en moet wel wat kunstjes uithalen om bijvoorbeeld Whatsapp te installeren. Met de komst van de licentie lijkt ook de presentatie van de Huawei Mate 30 Pro voor de Nederlandse markt dichtbij.

De luxe Huawei Mate 30 Pro is voorzien van een groot 6,53 inch OLED beeldscherm met een waterval ontwerp. Het scherm loopt zelfs door op de zijkant van het toestel. Onder het scherm vind je de vingerafdrukscanner. De behuizing is gemaakt van sterk glas. Aan de achterkant vind je een flinke cameraheuvel voor vier Leica camera’s. Het viertal bestaat uit twee 40 megapixel camera’s in combinatie met 8 megapixel 3x telelens en 3D time of flight camera. De foto’s die je met de Huawei Mate 30 Pro maakt zijn haarscherp en detailrijk.

Na de Nederlandse lancering van de Huawei Mate 30 serie kun je de aantrekkelijke vlaggenschepen hier vergelijken.

Bron: Bloomberg

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie