Google start onderzoek tikkend geluid Pixel 2

Google start onderzoek tikkend geluid Pixel 2

Het wil tot nog toe niet helemaal vlotten met de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL. Daar waar de toestellen eerst lovende recensies ontvingen, neemt de kritiek de afgelopen dagen echter toe. Ook vandaag is het weer raak. Diverse gebruikers klagen over een tikkend geluid dat het toestel afgeeft. Google geeft aan het probleem te onderzoeken.

Dat meldt een Google medewerker op het officiële Pixel-forum naar aanleiding van klachten.

De Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL zijn nu sinds ongeveer twee weken te verkrijgen, althans, voor consumenten in de Verenigde Staten. De lancering van beide toestellen leek in eerste instantie vlekkeloos te verlopen. Beiden ontvingen ze lovende recensies van de pers en vrijwel iedereen was over de toestellen te spreken. Toch brokkelt deze goede ontvangst de afgelopen dagen af. Zo bleek afgelopen week onder meer dat enkele exemplaren te kampen hebben met ingebrande beeldschermen. Dit mag absoluut niet gebeuren bij toestellen die amper twee weken in gebruik zijn. Gisteren kwam een ander probleem met het beeldscherm aan het licht: het verversingstempo blijkt te laag te zijn. Zodoende kunnen gekke visuele effecten optreden, bijvoorbeeld tijdens het scrollen:

‘Tikkend, hoog geluid’

Ook vandaag blijft het niet rustig rondom de nieuwe Google vlaggenschepen. Diverse gebruikers van de reguliere Google Pixel 2 melden namelijk dat hun toestel een tikkend geluid maakt op een hoge frequentie. Waar dit precies aan ligt, was niet geheel duidelijk. Volgens een Google medewerker heeft dit geluid vermoedelijk te maken met de NFC-chip van het toestel. NFC staat voor Near Field Communication en wordt onder meer gebruikt voor contactloos afrekenen bij een kassa. Ook voegt de medewerker eraan toe dat het geluid de werking van het toestel niet belemmerd, vervelend is het echter wel. Zodoende neemt Google het probleem in onderzoek. In de tussentijd adviseert men gebruikers om hun NFC-functie uit te schakelen in het instellingenmenu.

Enkel bij de Google Pixel 2

Wanneer Google met een update op de proppen komt, is nog niet duidelijk. Of het probleem überhaupt met een update valt op te lossen, is eveneens onduidelijk. Tot nog toe hebben wij nog geen Google Pixel 2 XL gebruikers kunnen vinden die kampen met het probleem. Het lijkt zich dus specifiek bij de reguliere Pixel 2 af te spelen. Of de nieuwe Google vlaggenschepen na dit incident in rustiger vaarwater terechtkomen, moet blijken.

Bekijk het laatste nieuws over Google:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie