De Google Pixel 3 en Pixel 3 XL zijn officieel

De Google Pixel 3 en Pixel 3 XL zijn officieel

De nieuwe Google Pixel 3 vlaggenschepen zijn precies zoals we hadden verwacht. Het ontwerp van dit tweetal was al volledig gelekt. De nieuwe Pixel generatie heeft een vergelijkbaar ontwerp met de ouder maar verbeterde hardware. De nadruk bij deze premium telefoons ligt op de veelzijdige software.

De nieuwe Google Pixel 3 smartphones zijn gemaakt door Google zelf (#madebyGoogle). Het tweetal heeft dezelfde look als de Google Pixel 2, op enkele kleine design wijzigingen na. Opnieuw zien we een enkele hoofdcamera en het is wederom een 12 megapixel camera. Dankzij Google Lens is deze camera handiger dan ooit. Want je hoeft alleen maar op een paar gave sneakers te wijzen en je kunt in het camera menu al klikken op de webwinkel waar je de sneakers kunt kopen. De premium toestellen van Google zijn meer waterdicht (IP68) en hebben prachtige OLED beeldschermen. Dit is wat je moet weten over de Google Pixel 3.

Google Pixel 3 presentatie

Gisteravond werden de Google Pixel 3 telefoons onthuld. Inmiddels wisten we al vrijwel alles over dit tweetal. Google liet de twee stijlvolle vlaggenschepen dan ook eindelijk zien. Een model met een 5,5 inch OLED beeldscherm en de Pixel 3 XL heeft een 6,3 inch OLED beeldscherm met notch. De beeldverhouding van beide schermen is 18,5:9. In tegenstelling tot de Google Pixel 2 ondersteunt de nieuwe generatie HDR-, Always On- en kleurmodus. Always on laat bijvoorbeeld het nummer zien dat je afspeelt en is super handig bij notificaties. De nieuwe toestellen zijn gemaakt van glas. Zowel de voor- als achterkant zijn veilig achter Gorilla Glass 5. De accu van de Pixel 3 XL is iets kleiner dan zijn voorganger 3430 mAh. De batterij van de normale Pixel is daarentegen groter; 2915 mAh. Nieuw is dat beide toestellen Qi draadloos opladen ondersteunen.

Google Pixel 3 camera’s

In tegenstelling tot vorige jaren liet Google de DxO Mark score van beide Pixel vlaggenschepen niet zien. Dat doet ons vermoeden dat het tweetal minder scoort dan bijvoorbeeld de Huawei P20 Pro en de iPhone XS. Reken echter op geweldige foto’s uit de enkele 12 megapixel hoofdcamera. Want de camera is op verschillende fronten verbeterd.

De Google Pixel 3 telefoons hebben een enkele 12,2 megapixel f/1.8 camera die optisch gestabiliseerd is. Er zijn dit jaar enkele nieuwe functies die veel weg hebben van de nieuwe iPhone XS functies. De Pixel 3 heeft HDR+ en krijgt een nieuwe functie Top Shot. Met Top Shot schiet het toestel verschillende foto’s waaruit jij de beste kunt kiezen. Het zorgt er dus voor dat iedereen op de foto scherp in beeld is. De Pixel 3 heeft ook een Photobooth-modus. In deze modus schiet het toestel automatisch een foto wanneer je glimlacht. Het gebrek aan een telelens compenseert de Google Pixel 3 XL bijvoorbeeld met Super Res Zoom. Dit is een digitale zoom die met AI is verbeterd.

Dual front camera

De nieuwe generatie Google telefoons zijn voorzien van twee front camera’s. Beide hebben 8 megapixel sensor. De een heeft een 97 graden groothoeklens en de ander is voorzien van een normale 75 graden lens. Die laatste 8 megapixel camera heeft een f/1.8 diafragma met fasedetectie autofocus. De breedhoek camera heeft een vaste focus met f/2.2 diafragma.

Google Pixel 3 hardware

Achter de grote OLED beeldschermen van zowel de Pixel 3 als de Pixel 3 XL vind je de krachtige Snapdragon 845. Het is de snelste Android processor van dit moment. De processor heeft vier grote 2,7 GHz kernen en vier lichtere 1,6 GHz kernen. In tegenstelling tot vrijwel alle concurrenten biedt Google slechts 4 GB RAM. Daar staat tegenover dat je de meest pure Android versie krijgt, Android 9 Pie van Google zelf. Er is 64 GB of 128 GB aan opslagruimte en daar moet je het mee doen.

Deze Google telefoons komen waarschijnlijk niet naar Nederland. Toch is er een kans dat bijvoorbeeld Belsimpel de toestellen invoert vanuit Duitsland. Vanaf 2 november worden de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL naar Europa verscheept. De prijs start vanaf 849 euro. Je kunt de toestellen kopen in de kleuren: Clearly White, Not Pink en Just Black

Bron: Google

Bekijk het laatste nieuws over Google:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie