Google Pixel 2 XL redelijk lastig te repareren

Google Pixel 2 XL redelijk lastig te repareren

De Google Pixel 2 XL scoort het rapportcijfer 6 als het gaat om de gemakkelijkheid waarmee het toestel te repareren. Desondanks dat veel onderdelen gemakkelijk te vervangen zijn, zit bijvoorbeeld de accu behoorlijk goed vastgelijmd waardoor vervangen een hele klus is.

Dat concluderen de mensen van IFixIt, een website die zich specialiseert in smartphone reparaties.

De Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL zijn amper aan verkrijgbaar, maar nu al onder de loep genomen door de mensen van IFixIt. Deze website houdt zich bezig met het repareren van telefoons en het aanbieden van de gereedschappen die daarvoor nodig zijn. Bij elk nieuw toestel houdt men een test waarin het zich buigt over de vraag hoe goed dit toestel te repareren is. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de Pixel 2 XL haalt een krappe voldoende. Op een schaal van 1 tot 10 scoort het nieuwe Google vlaggenschip een 6. Hierbij noemt het modulaire karakter van het toestel als absoluut pluspunt. Veel onderdelen zijn gemakkelijk te verwisselen en kunnen bevestigd worden door simpelweg een klik te geven. Er kleven echter ook genoeg nadelen aan het toestel.

Overschot aan lijm

Zo is Google niet te zuinig geweest met de lijm. Onder meer de accu is compleet bevestigd met het plakkerige spul en zodoende lastig te vervangen. Ook zijn veel onderdelen op elkaar bevestigd. Hierdoor moet je veel werk verrichten voordat je bij dat ene defecte onderdeel bent dat verwijderd dient te worden. Dit doen fabrikanten overigens om ruimte te besparen. Aan de positieve kant is het toestel wel redelijk gemakkelijk open te maken. Bijzonder, aangezien hij over een stof- en waterdichte behuizing beschikt. Doorgaans zijn dit soort toestellen lastig open te maken. Ook zitten er in totaal maar negen schroefjes in de telefoon: aangenaam weinig. Om echter toch in mineur af te sluiten concludeert IFixIt dat het scherm akelig dun is, waardoor barsten tijdens het repareren snel plaatsvinden.

Over de Google Pixel 2 XL

De Google Pixel 2 XL beschikt over een stof- en waterdichte behuizing dankzij zijn IP67-certificaat. Het scherm is 6.0 inch groot, gemaakt van OLED-techniek en meet een resolutie van 1440 bij 2880 pixels: haarscherp dus. Bovendien wordt het glas beschermd door Corning Gorilla Glass 5 wat netjes in de behuizing doorloopt. Onder de motorkap wordt het Google vlaggenschip aangestuurd door een Snapdragon 835 chipset. Deze octa-core processor krijgt ondersteuning van 4 GB werkgeheugen. De 12.2 megapixelhoofdcamera aan de achterkant is momenteel dé beste smartphonecamera die er is. Ook de selfie-camera mag er echter wezen. De Google Pixel 2 XL is verkrijgbaar in zwart en wit en kost 1039 euro voor het instapmodel, en 1149 euro voor de uitgebreidere variant.

Bekijk het laatste nieuws over Google:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie