Google Pixel 2 (XL) ondervindt problemen met audio-adapter

Google Pixel 2 (XL) ondervindt problemen met audio-adapter

Diverse Google Pixel 2 (XL) gebruikers hebben last van het volgende. Wanneer zij gebruik maken van de bijgeleverde USB-C naar 3.5 mm adapter wordt hun headset niet herkend. Derhalve kunnen zij geen muziek luisteren via de koptelefooningang. Een gebruiker op het Pixel-forum heeft een mogelijke oplossing geformuleerd. Benieuwd? Lees dan het hele artikel.

Het wil nog niet echt vlotten met de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL. Sinds de introductie van beide toestellen afgelopen oktober regent het klachten. Het begon allemaal met enkele ingebrande schermen. Dit probleem deed zich met name voor bij de XL-variant. Het is normaal dat schermen inbranden, maar niet na een korte periode van gebruik, bijvoorbeeld een maand. Daarna volgde het probleem dat beide toestellen rare geluiden maakten tijdens het opnemen van video’s. Afgelopen week kwam daar het bericht bij dat de vingerafdrukscanner matige reageerde en derhalve het beeldscherm niet direct ontgrendelt. Vanaf vandaag kunnen we een nieuw probleem aan de lijst toevoegen.

Google Pixel 2

‘Audio-adapter wordt niet herkend’

Gebruikers van de Google Pixel 2 (XL) hebben namelijk last van het volgende. Aangezien de toestellen niet over een aparte koptelefooningang beschikken, moet men gebruik maken van de standaard meegeleverde USB-C naar 3.5 mm adapter. Zodra zij deze adapter aansluiten, wordt deze simpelweg niet herkend. Derhalve kun je dus niet naar muziek luisteren via je headset. Over het hoe en wat is nog veel onduidelijk, maar enkele gebruikers doen wel een voorspelling. Volgens klanten op het officiƫle Google Pixel-forum weet de telefoon namelijk simpelweg niet dat er een adapter in de USB-C poort is gestoken, aangezien deze dus zoals gezegd ook wordt gebruikt voor opladen.

Zo los je het probleem op

Een andere innovatieve Pixel-gebruiker gaat een stap verder en komt zelfs al met een mogelijke oplossing op de proppen. Volg hiervoor de volgende stappen. Allereerst moet je de ontwikkelaarsmodus aanzetten. Ga hiervoor naar de instellingen, tik dan op ‘systeem’ en kijk onder het kopje ‘Over deze telefoon’. Druk vervolgens precies zeven keer op de tekst ‘build number’. Zodra je dat hebt gedaan dien je wederom naar instellingen te gaan en daarna naar ‘systeem’. Tik hier het kopje ‘ontwikkelaarsopties’ aan en vervolgens ‘Netwerken’. Selecteer hier ‘USB-configuratie’ onder ‘Audio bron’. Of deze oplossing gegarandeerd werkt, weten wij niet. Wel melden diverse gebruikers van het Pixel-forum dat deze stappen hun probleem hebben opgelost.

Adviesprijs en beschikbaarheid

In Nederland zijn zowel de Google Pixel 2 als de XL-variant officieel niet te koop. Wel kun je aankloppen bij Belsimpel, welke een onbekend aantal heeft geĆÆmporteerd. Uiteraard betaal je hier wel een meerprijs voor. De Google Pixel 2 is derhalve te koop vanaf 879 euro en de XL-variant vanaf 1039 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Google:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie