Google belooft 3 jaar ondersteuning voor Google Pixel 2 (XL)

Google belooft 3 jaar ondersteuning voor Google Pixel 2 (XL)

Goed nieuws voor eigenaren van de Google Pixel 2 of Google Pixel 2 XL. Google heeft namelijk zojuist bekend gemaakt beide toestellen maar liefst drie jaar lang te gaan ondersteunen op het gebied van software- en veiligheidsupdates. Dit is een jaar bovenop de standaard termijn van twee jaar.

Dat maakt Google bekend op zijn officiële ondersteuningspagina.

De Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL zijn afgelopen maand aangekondigd en kunnen direct op een warm ontvangst rekenen. Recesenten zijn unaniem lovend en ook aan consumentenaandacht heeft Google niks te klagen. In Nederland is het toestel echter niet officieel te koop. Desondanks niet getreurd: Belsimpel weet de toestellen namelijk via een bijzondere constructie toch aan te bieden. Hiervoor betaal je uiteraard wel een meerprijs. Deze toestellen zijn dan ook met name aan te raden voor mensen die hun toestel willen aanschaffen in combinatie met een abonnement. Op deze manier kun je de aanschafprijs uitsmeren over een periode van 12 tot 24 maanden. Wellicht is dit een interessante optie, helemaal na het nieuws van vandaag.

Noodzaak van updates

Google heeft namelijk aangegeven dat het diens nieuwste vlaggenschepen tot minstens oktober 2020 gaat ondersteunen op het gebied van software. Hieronder worden bijvoorbeeld Android-updates verstaan. Momenteel draaien beide vlaggenschepen op Android 8 Oreo. De nieuwe 8.1 versie zou alweer in de maak zijn. Traditiegetrouw ontvangen Google-telefoons deze updates hierbij als eerste. Interessant aan het nieuws van vandaag is dat de ondersteuningstermijn ook geldt voor de veiligheidsupdates. Iedere maand publiceert Google een zogenoemde patch waarin kwetsbaarheden en bugs uit de software gehaald worden. Deze kwetsbaarheden kunnen op den duur gevaar opleveren. Goede zaak dus dat Google diens telefoons een geruime tijd blijft ondersteunen. Lange tijd is de gebrekkige ondersteuning een groot kritiekpunt op Android-telefoons geweest.

Over de Google Pixel 2

De Google Pixel 2 is hét nieuwe paradepaardje van Google. Het toestel beschikt over een stevige en fraai vormgegeven behuizing. Hierop rust een 5 inch beeldscherm met Full-HD resolutie. Dit beeldscherm beschikt over always-on-display technologie, waardoor je hem niet hoeft te ontgrendelen om bijvoorbeeld meldingen te zien. Onder de motorkap wordt de Pixel aangedreven door de Snapdragon 835 chipset. Dit is momenteel de snelste uit het assortiment van Qualcomm en bestaat uit acht kernen. Deze kernen worden geholpen door 4 GB aan werkgeheugen en zodoende is de Pixel een ware krachtpatser. Foto’s maak je aan de achterkant met een resolutie van 12 megapixels terwijl selfies 8 megapixels aan kwaliteit bevatten. De camera van de Google Pixel 2 één van de beste smartphonecamera’s ooit, zo concludeerde onderzoeker DxO onlangs.

Bekijk het laatste nieuws over Google:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie