Goedkope telefoon vergelijken? Waar let je op

Goedkope telefoon vergelijken? Waar let je op

Je wilt je telefoon vervangen maar niet zoveel geld kwijt zijn? Je zoekt een complete smartphone zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen? Voor een budget telefoon ben je minder geld kwijt maar waar moet je op letten?

Er zijn verschillende budget telefoons die hartstikke goed zijn. Er zijn ook genoeg telefoons waarmee je minder lang vooruit kunt. Waar moet je op letten als je goedkope smartphones gaat vergelijken?

Voor- en nadelen goedkope telefoon

Het voordeel van een goedkope telefoon is dat het toestel goedkoop is. Je kunt de smartphone los kopen en bijvoorbeeld een aantrekkelijke sim only abonnement afsluiten. Je betaalt veel minder voor een budget smartphone en dat maakt je totale abonnement goedkoper. Vaak kun je met een goedkope smartphone twee jaar vooruit en dat is lang zat.

Er kleven natuurlijk ook nadelen aan een goedkope telefoon. Je mag niet verwachten dat je de snelste smartphone koopt. Basis apps draaien vaak soepel, maar wil je wat zwaarder apps draaien dan kan dat langzamer gaan. Omdat je minder werkgeheugen hebt doen Games en apps er iets langer over om op te laden. Je moet er ook rekening mee houden dat je niet veel apps tegelijkertijd kunt draaien.

Een belangrijk nadeel is de beperkte software ondersteuning. Vaak bieden fabrikanten maar beperkte ondersteuning voor updates en soms wordt de nieuwe versie van Android niet eens meer ondersteunt.

Vergelijken van goedkope telefoons

Bij het vergelijken van goedkope telefoons is het van belang dat je bepaalt wat jij belangrijk vindt. Wil je een goedkope telefoon met grote accu? Of wil je juist een telefoon die lang ondersteunt wordt met nieuwe software updates?

Bij het vergelijken raden wij de volgende punten aan:

Goedkope smartphone met snelle processor

Wil je een goedkope smartphone waarmee je net wat meer kunt? Dan adviseren wij je om op de processor te letten en de hoeveelheid werkgeheugen. Vaak zijn processors van Qualcomm beter dan andere. Denk aan de Snapdragon 400 en 600 serie. Vanaf 3 GB aan werkgeheugen ben je met een Android telefoon prima in staat om meerdere apps te draaien en ook spelletjes te spelen. Kijk je voor telefoons tot 175 euro dan denken wij in dit verband aan smartphones zoals de Motorola Moto G7 Power of de Xiaomi Redmi Note 6 Pro. Beide zijn voorzien van meer dan 3 GB aan werkgeheugen en hebben een snelle octa core processor uit de Snapdragon 600 lijn.

Robuust ontwerp

Als het gaat om sterke smartphones en een robuust ontwerp. Dan kun je tijdens het vergelijken van je nieuwe smartphone letten op Nokia of LG telefoon. Beide merken staan bekend om hun robuuste telefoons. Zo presenteerde LG zelfs enkele budget telefoons met MIL STD 810G standaard. De goedkope LG K40 voldoet aan de hoge Amerikaanse militaire standaardtests voor duurzaamheid. Je kunt de goedkope telefoon gerust een keer laten vallen zonder dat de telefoon kapot gaat.

Mil STD 810G LG K40

Mooi beeldscherm

In een markt vol goedkope telefoons is er eigenlijk maar één merk dat er uit springt als het gaat om beeldschermen. Dat merk is Samsung. De aantrekkelijke Samsung Galaxy A6 beschikt over een schitterend AMOLED beeldscherm. De AMOLED technologie verzorgt haarscherpe beelden met extra veel kleur. Je merkt direct het verschil tussen een AMOLED beeldscherm of traditioneel LCD beeldscherm.

Razend snelle updates

Wil je een voordelige smartphone kopen en ook nog altijd up-to-date zijn? Dan moet je bij het vergelijken letten op Android One of Android Go. Beide zijn speciale Android programma’s van Google die ervoor zorgen dat je telefoon vrijwel direct de nieuwste updates krijgt.

Android Go is het meest lichte besturingssysteem dat er is. Het is nog lichter dan de normale versie en speciaal gemaakt voor de ultieme budget telefoons. Met Android Go presteren toestellen met lichte processors en weinig werkgeheugen veel beter dan vergelijkbare toestellen met een normale Android versie. De Nokia 1 Plus is hiervan een uitstekend voorbeeld.

Nokia 1 Plus android Go

Wil je een meer krachtige budget telefoon dan moet je op Android One letten. Android One is een stock versie van Android. Stock Android betekend niets meer dan dat de fabrikant zelf geen softwarematige aanpassingen doet. Je krijgt met Android One veel sneller updates dan wanneer de fabrikant haar eigen software schil over Android legt. Wil je snel nieuwe updates ontvangen dan kun je kiezen voor de Motorola One of bijvoorbeeld Nokia 3.2.

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie