Goedkope 4G telefoons; welke te kopen?

Goedkope 4G telefoons; welke te kopen?

Steeds meer providers stoppen met het 3G netwerk. Dat betekent veel veranderingen voor 3G telefoon eigenaren. Zij kunnen alleen nog bellen via het 2G netwerk en nauwelijks meer surfen over het internet. Tijd voor een nieuwe smartphone dus! Dit zijn de goedkoopste 4G telefoons.

Je hoeft echt niet de hoofdprijs te betalen om te genieten van hoge 4G snelheden. Er zijn inmiddels verschillende telefoons voor nog geen 100 euro die 4G hebben. Hiermee kun je weer een paar jaar vooruit en razend snel surfen over het internet. De onderstaande telefoons zijn moderne instap modellen met alles wat je nodig hebt als basis gebruiker. Je kunt je e-mail bestanden lekker snel binnen halen en zo nu en dan een spelletje is ook geen probleem.

Beste 4G telefoon onder 100 EUR: Motorola Moto E6 Play

De beste prijs/kwaliteitsverhouding in dit segment krijg je met de Motorola Moto E6 Play. Deze gloednieuwe instapper is uitgerust met een schitterend scherm en krijgt net wat meer geheugen dan de rest. Als krachtbron vind je een zuinige MediaTek quad core processor met 2 GB werkgeheugen. Er is 32 GB opslagruimte en dat is twee keer zoveel als bij de andere telefoons. Aan de voorkant vind je een 5 megapixel camera en aan de achterkant een 13 megapixel lens met luxe PDAF autofocus. Een flinke 3.000 mAh accu levert genoeg stroom voor meerdere dagen. De Motorola Moto E6 Play is de meest aantrekkelijke telefoon voor nog geen 100 euro.

Snelste budget 4G smartphone: Xiaomi Mi 7A

Voor een budget telefoon heeft de Xiaomi Mi 7A een krachtige processor en opvallend grote accu. De aantrekkelijke Xiaomi smartphone wordt aangedreven door een rappe 2 GHz octa core processor van Qualcomm. De betrouwbare SoC krijgt hulp van 2 GB aan werkgeheugen. Er zijn twee modellen beschikbaar met 16 GB of 32 GB aan opslagruimte. Wij adviseren je altijd het model met 32 GB aan opslagruimte te kopen. Die is relatief het voordeligst. Ook deze budget telefoon heeft een 13 megapixel hoofdcamera met luxe PDAF autofocus en een 5 megapixel selfie camera. De accuduur is uitstekend met dank aan de flinke 4.000 mAh accu. De Xiaomi Mi 7A is een uitstekende keuze onder de 100 euro.

Up-to-date budget telefoons

In het goedkope segment besteden fabrikanten vaak minder aandacht aan het besturingssysteem. Daar heeft Android iets op gevonden met het Android Go programma. Android Go is een afgeslankte versie van Android voor budget telefoon. Doordat programma’s minder ruimte innemen en minder geheugen vragen draaien Android Go telefoons net wat soepeler dan vergelijkbare Android telefoons.

Goedkope Android Go telefoon: Nokia 1 Plus

Een van de goedkoopste telefoons met een up-to-date besturingssysteem is de Nokia 1 Plus. Deze aantrekkelijke instaptelefoon heeft een compact 5,45 inch beeldscherm in een slanke behuizing. De achterkant is gemaakt van sterk kunststof en je kunt de achterzijde verwijderen om bij de simkaart en accu te komen. De budget Nokia telefoon heeft een 8 megapixel camera met autofocus en een 5 megapixel selfie camera. Als krachbron gebruikt deze smartphone een zuinige Quad core processor met 1 GB aan werkgeheugen. Er is 8 GB opslagruimte beschikbaar en met Android Go is dat voldoende. Een nette 2.500 mAh accu levert voldoende stroom voor een volle dag werken. De goedkope Nokia 1 Plus draait op Android 9 Pie Go.

Up-to-date 4G telefoon: Xiaomi Redmi Go

Voor nog geen 80 euro koop je al een up-to-date 4G telefoon. De Xiaomi Redmi Go is een aantrekkelijke budget telefoon met betrouwbare Snapdragon 435 processor van Qualcomm. De zuinige processor wordt geholpen met 1 GB werkgeheugen en dit toestel is zelfs beschikbaar met 16 GB opslagruimte. Je krijgt een 5 inch beeldscherm in een extra slanke behuizing. De achterzijde is strak vormgegeven en daar vind je de 8 megapixel hoofdcamera’s. Voor selfies heeft deze telefoon een 5 megapixel camera. Een flinke 3.000 mAh accu levert voldoende stroom voor meerdere dagen van gebruik. De Xiaomi Redmi Go draait vanuit de doos op Android 8.1 Go.

4G smartphone onder 100 EUR: Alcatel 1S 2019

Alcatel maakt jaarlijks een serie aantrekkelijke telefoons voor weinig geld. In 2019 heeft de fabrikant verschillende budget telefoons gepresenteerd. Voor nog geen 100 euro koop je de Alcatel 1S 2019. Een uitstekende keuze voor dat geld. Het instapmodel heeft een lekker groot 5,5 inch scherm in een slanke behuizing. Het toestel heeft een 1,6 GHz octa core processor met 3 GB aan werkgeheugen. Aan de achterkant vind je een dual camera met 13 megapixel camera in combinatie met 2 megapixel diepte lens. Een 3.060 mAh accu levert genoeg stroom voor een volle dag gebruik.

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie