Gerucht: Nokia 7 en 8 met Snapdragon 660 in aantocht

Gerucht: Nokia 7 en 8 met Snapdragon 660 in aantocht

HMD Global heeft nog maar net een lading aan nieuwe Nokia-smartphones gepresenteerd of de volgende toestellen loeren al om de hoek. Het gerucht gaat dat het Finse technologiebedrijf aan twee nieuwe Nokia-toestellen werkt: de Nokia 7 en Nokia 8. Deze komen onder meer met een aluminium behuizing en nog te verschijnen Qualcomm Snapdragon 660.

Dat melden anonieme bronnen tegenover NokiaPowerUser.

Op het Mobile World Congress (MWC) zagen we allerlei nieuwe Nokia-telefoons voorbijkomen: de Nokia 6, Nokia 5, Nokia 3 en Nokia 3310. De eerste twee zijn telefoons uit het middensegment, de Nokia 3 is een budgettoestel en de Nokia 3310 is een feature phone. De twee middenklassers hebben op papier degelijke specificaties en een scherpe prijs. Om die reden kijken we dan ook al reikhalzend uit naar deze toestellen.

Smartphoneliefhebbers waren waarschijnlijk blij toen ze weer een aantal Nokia-smartphones zagen. Het is immers twee tot drie jaar geleden dat Nokia de laatste Lumia-smartphone op de markt bracht. Ergens zijn ze misschien ook wel enigszins teleurgesteld, omdat een vlaggenschip tot op heden nog altijd ontbreekt. Zoals het er nu naar uitziet moeten we daar voorlopig nog even op wachten. Volgens een anonieme, welingelichte bron is HMD momenteel druk doende om twee nieuwe Nokia-telefoons te testen: de Nokia 7 en Nokia 8.

Nokia 7 en Nokia 8

Wie hoopt op een vlaggenschip komt bedrogen uit. Weliswaar zien ze er aan de buitenkant premium uit met een metalen behuizing, maar onder de motorkap zijn het telefoons uit het middensegment. De bovenkant van het midrange segment welteverstaan. Nog net geen vlaggenschip dus, maar het komt wel aardig in de buurt.

NokiaPowerUser meldt dat de toestellen door het leven gaan als de Nokia 7 en Nokia 8. Beide exemplaren worden uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 660. Meer details over deze processor kunnen we niet geven, omdat hij nog niet is aangekondigd door chipfabrikant Qualcomm. Wat we wel weten is dat hij uit de Snapdragon 600-reeks komt, een serie die we regelmatig in midrange telefoons aantreffen.

Volgens de tipgever hebben beide toestellen een afwijkend scherm. De Nokia 7 is de kleinste uitvoering van de twee. Daarnaast komt deze met een Full HD-resolutie. De Nokia 8 daarentegen is niet alleen groter, maar tevens voorzien van een QHD-paneel die 1440 bij 2560 pixels telt. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze dunne randen of bezels rondom het scherm hebben. De camera van het toestel heeft volgens hem een Carl Zeiss lens. Eerder deze week hoorden we van Nokia Mobile dat ze geen zaken meer doen met het Duitse bedrijf. HMD Global weersprak dat bericht en houdt de deur open voor Carl Zeiss lenzen.

Verder komen zowel de Nokia 7 als Nokia 8 met een vingerafdruksensor aan de achterkant en ondersteunen ze Qualcomms snellaadtechniek Quick Charge. Welke versie laat de bron in het midden. Tot slot draaien ze op Android Nougat. Vermoedelijk op versie 7.1.1 (of 7.1.2 tegen de tijd dat ze uitkomen), maar daaraan durft de bron zich niet te branden.

Nokia 9

Volgens het geruchtencircuit werkt HMD naast de Nokia 7 en Nokia 8 ook aan een high-end vlaggenschip: de Nokia 9. Deze wordt naar verluidt in juni aangekondigd. Chinese bronnen meldden onlangs dat dit toestel in twee verschillende schermformaten verschijnt en een aluminium behuizing krijgt. Achterop vinden we een camera met een resolutie van ‘minimaal’ 23 megapixels. Ook onder de motorkap is het een flinke stap voorwaarts ten opzichte van de Nokia 6. Zo komen de toestellen naar verluidt met Qualcomm Snapdragon 835 en 4 GB of 6 GB aan werkgeheugen.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie