Gemiddelde prijs Samsung telefoon stijgt dankzij Galaxy S8

Gemiddelde prijs Samsung telefoon stijgt dankzij Galaxy S8

De gemiddelde verkoopprijs van Samsung Electronics Co telefoons in het tweede kwartaal van 2017 is gestegen. De prijs stijgt zelfs naar het hoogste niveau in de afgelopen drie jaar. De hogere prijs werd geholpen door de het grote aantal Galaxy S8 vlaggenschepen dat de Zuid Koreaanse fabrikant verkocht.

Uit data van Strategy Analytics komt naar voren, dat de gemiddelde verkoopprijs van een Samsung toestel in de periode van april tot en met juni gestegen is. In de tweede helft van 2016 daalde die prijs nog vanwege de defecte Galaxy Note 7. De stijging kan nog wel eens doorzetten aangezien we de Galaxy Note 8 in het vooruitzicht hebben. Een toestel dat waarschijnlijk nog duurder is, waardoor de gemiddelde prijs verder kan stijgen dit jaar.

Gemiddelde verkoopprijs Samsung telefoon

Yonhap meldt vandaag dat de gemiddelde prijs voor een Samsung toestel in het tweede kwartaal van 2017 is gestegen tot 235 dollar ( ongeveer 199 euro ). Afgelopen kwartaal markeert daarbij de hoogste prijs in de afgelopen drie jaar. De gemiddelde prijs van Samsung telefoons is al geruime tijd aan het dalen. De reden ligt in de strategie van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Samsung zet namelijk nog steeds met verschillende budget toestellen in op de opkomende markten. De gemiddelde prijs is van $ 289 in 2013 gedaald tot 232 dollar in 2016. In de tweede helft van 2016 daalde de gemiddelde prijs van Samsung smartphones zelfs tot 227 dollar. Dat had dan wel weer te maken met de terugroep actie van de Galaxy Note 7.

Succes Galaxy S8 broers

Volgens volgers van de industrie is de gemiddelde prijsstijging met name te danken aan de succesvolle Galaxy S8 serie. De nieuwe vlaggenschepen zijn eerder dit jaar gelanceerd en hebben de verkopen in het tweede kwartaal flink doen toenemen. Strategie Analytics schat zelfs dat de gecombineerde verkopen van Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus vlaggenschepen in het tweede kwartaal van dit jaar 19,2 miljoen is.

In totaal schat het bureau dat Samsung 93 miljoen mobiele telefoons verkocht in de periode van april tot en met juni. Daarmee heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant een 21% marktaandeel van de wereldmarkt. De fabrikant heeft ook 22% van de totale smartphone markt in handen dankzij goede verkopen van de budgetmodellen. In tegenstelling tot China waar Samsung de nummer 6 smartphone fabrikant is, is de Koreaanse fabrikant wereldwijd weer nummer één.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie