Eerste Geekbench score van de Sony Xperia XZ Premium

Eerste Geekbench score van de Sony Xperia XZ Premium

De Sony Xperia XZ Premium werd al in februari gepresenteerd met de Snapdragon 835 processor. Vandaag zien we pas het bewijs van de snelle Qualcomm processor in het Sony vlaggenschip. De eerste Xperia XZ Premium Geekbench test is namelijk binnen. Het toestel scoort minder dan de gemiddelde Galaxy S8 en uiteraard ook minder dan de gemiddelde Xiaomi Mi 6 met 6 GB.

Nog voor Samsung de Galaxy S8 uit de doeken deed, liet Sony al een Snapdragon 835 aangedreven vlaggenschip zien. Toch was het toen al duidelijk, dat de Sony Xperia XZ Premium niet zou verschijnen voor het Samsung vlaggenschip. Samsung heeft namelijk de Snapdragon 835 fabricage in handen. Vandaag is het zover. Een Snapdragon 835 aangedreven Sony Xperia XZ Premium verscheen op Geekbench. De score van het toestel is veel beter, dan alle andere Sony Xperia vlaggenschepen. De smartphone scoort echter minder dan de Galaxy S8 en uiteraard ook de Xiaomi Mi 6. Het blijft echter één enkele score, dus de mogelijkheden staan nog open.

Sony Xperia XZ Premium

Sony staat vooral bekend om zijn voortreffelijke camera’s en dat is dan ook precies waar de Sony Xperia XZ Premium in uitblinkt zo blijkt. De smartphone met model nummer G8141 is vandaag getest op Geekbench. In snelheid blinkt het vlaggenschip niet echt uit, want de score van het toestel we vinden in de onderste regionen. Nu zeggen deze scores niet alles. Daarnaast hebben we slechts de eerste score en we moeten hierbij vermelden, dat er natuurlijk maar een beperkt aantal Snapdragon 835 aangedreven vlaggenschepen in omloop zijn.

Xperia XZ Premium

Het nieuwe Sony Xperia XZ Premium vlaggenschip draait op Android 7.1.1 Nougat en heeft 4 GB aan werkgeheugen. De Xperia XZ Premium scoort een uitstekende 1943 bij single core en een matige 5824 voor multi core. De score is niet bijzonder hoog voor de huidige Snapdragon 835 aangedreven smartphone. Wel scoort de telefoon beduidend hoger dan de Xperia XZs. Dit vlaggenschip wordt aangedreven door de Snapdragon 820 van vorig jaar en scoort 1742 bij 4342.

Wat maakt de Sony Xperia XZ Premium zo verleidelijk?

De Sony Xperia XZ Premium scoort misschien niet bijzonder hoog in Geekbench, maar een Sony koop je ook niet omdat het een super snelle smartphone is. De Sony Xperia lijn zijn industrieel ontworpen alleskunners. De Japanse smartphone fabrikant legt vooral de nadruk op camera prestaties. Uiteraard vind je de nieuwste Snapdragon in de vlaggenschepen en het is dan ook absoluut geen slome jonge.

De Xperia XZ Premium heeft een 4K TRILUMINOS beeldscherm. De smartphone heeft een 5,5-inch IPS LCD beeldscherm en een resolutie van 3840 x 2160 pixels. Dat resulteert in een geweldige pixeldichtheid van 801 ppi. Al die pixels liggen zeer veilig achter Corning Gorilla Glass 5. De vijfde generatie Corning Glass is 80% beter beschermd tegen vallen. Het beeldscherm ondersteunt HDR10 en X-Reality, ideaal voor films en Netflix kijken.

De Xperia XZ Premium is het eerste toestel, dat werd aangekondigd met een Qualcomm Snapdragon 835 processor. De CPU van Qualcom heeft acht kernen waarvan vier zijn geklokt op 2,45 GHz en vier op 1,9 GHz. Het Japanse vlaggenschip heeft 4 GB aan werkgeheugen met 64 GB werkgeheugen. Mocht je meer ruimte willen, dan kun je de opslagcapaciteit verruimen met maximaal 256 GB.

Motion Eye Camera en super vette Headset

Misschien wel de grootste troef van deze Sony is de camera. Het vlaggenschip heeft het Motion Eye camerasysteem. Onderdeel van de techniek is een eigen geheugen voor de camera waarin beelden worden opgeslagen voordat jij überhaupt op de ontspanner drukt. Daarnaast kun je ook nog ook super gaven slow-motion video’s opnemen. Met een framerate snelheid tot 960 beelden per seconde kun je de mooiste filmpjes zelf maken en online plaatsen. De camera heeft 19-megapixels en is uitgerust met Phase Detection Autofocus (PDAF), laser-autofocus, optische beeldstabilisatie en een LED flitser. Voor selfies krijg je een 13-megapixel camera.

Xperia XZ Premium

Sony speelt een mega troefkaart uit voor de pre-order van de Sony Xperia XZ Premium. Want iedereen die het vlaggenschip tussen 1 mei en 4 juni bestelt, kan een draadloze koptelefoon krijgen ter waarde van 300 euro. Je leest het goed, 300 euro! Je moet dan wel voor 25 juni je registreren. De snelle Sony Xperia XZ Premium is nu te bestellen.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie