Galaxy S8 doorbreekt 7000 plafond Geekbench

De Exyos 8995 aangedreven Galaxy S8 heeft een onwijze score neergezet in Geekbench. Het vlaggenschip aangedreven door de eigen Samsung processor is volgens de benchmark veel sneller dan zijn Qualcomm evenknie. Hebben wij in Nederland even geluk!

Geekbench is één van de drie bekende benchmarks in smartphone land. Daar testen fabrikanten hun toestellen en wij consumenten natuurlijk ook. Vandaar dat de benchmarks ons veel informatie geven. De Exynos 8995 aangedreven Galaxy S8 heeft afgelopen week al drie scores neergezet boven de magische grens van 7000! Daarmee is de telefoon veel sneller dan de Apple iPhone 7 Plus als het gaat om multi-core. Helaas voor Samsung telt single core wel degelijk mee en is de iPhone 7 Plus ook net iets sneller.

Samsung Galaxy S8 breekt 7000 grens

De Samsung Galaxy S8 is snel, zeer snel. Het toestel is de snelste Android smartphone volgens AnTuTu en ook Geekbench noteert de topscore binnen de Android smartphones voor het vlaggenschip van Samsung. Het is echter niet de Qualcomm Snapdragon 835 die zich mag kronen tot de snelste Android smartphone. Nee, het is de Exynos 8995 (universal8995) aangedreven Samsung Galaxy S8 die zelfs de magische grens van 7000 binnen Geekbench doorbreekt. Vandaag zien we zelfs dat het toestel met de processor uit eigen huis 7101 scoort op multi-core. Daarmee is het verreweg de snelste smartphone ooit getest op Geekbench, kwa multi-core. De S8 scoort 2121 voor single core en daarmee scoort het toestel natuurlijk een stuk lager dan de gemiddelde iPhone 7 Plus.

Exynos 8995

Waarom vervangt de razend snelle Exynos processor de snelle Qualcomm processor dan niet zul jij je afvragen. Nou, daarvoor heeft Qualcomm enkele super slimme deals gesloten. Naast dat de Amerikaanse chipfabrikant van elke smartphone die er wordt gemaakt geld krijgt, heeft het bedrijf Samsung gebonden aan een paar slimme contracten.

Een Samsung Galaxy S8 telefoonabonnement

De nieuwste vlaggenschip in de Samsung S-lijn is de Galaxy S8 en S8+. Beide vlaggenschepen werden afgelopen kwartaal getest als snelste Android smartphones. De reguliere iPhone 7 zijn ze zelfs te snel af. De telefoons zien er super mooi uit dankzij een bijna volledig dekkend Infinity beeldscherm. Het vlaggenschip wordt in Nederland aangedreven door de super snelle Exynos 8995 processor die door Samsung zelf gemaakt wordt. De octa-core processor is gemaakt volgens het nieuwste 10nm productie proces en is snel, zeer snel. Samen met 4 GB aan werkgeheugen en minstens 64 GB aan opslagcapaciteit kan deze smartphone alles aan. Sterker nog, met de Samsung DeX tover je de telefoon om tot een volledige werkplek.

Hier vind je alle Samsung Galaxy S8 telefoonabonnementen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie