Galaxy A9 camera specs gelekt: quad camera smartphone

Galaxy A9 camera specs gelekt: quad camera smartphone

Samsung heeft besloten om het middensegment te veroveren. De Koreaanse fabrikant heeft hiervoor een stel flinke troeven uit de doos gehaald. Na de lancering van de mid-range A7 2018 verschijnt over een paar dagen de luxe Samsung Galaxy A9 met wel vier hoofdcamera’s.

Volgende week 11 oktober verschijnt de eerste smartphone met vier hoofdcamera’s. Nadat Huawei de Huawei P20 Pro met een drievoudige hoofdcamera lanceerde volgde LG en Samsung. De laatste gaat deze maand zelfs een stap verder met de Samsung Galaxy A9. Dit wordt een smartphone voor het hogere middensegment met wel vier hoofdcamera’s. De specificaties daarvan zijn inmiddels gelekt dankzij AllAboutSamsung.de. De site wist eerder al alle specificaties van de aankomende Samsung telefoon te vermelden.

Samsung Galaxy A9

Samsung Galaxy A9 quad camera specificaties

Het top model na de Samsung Galaxy A8 2018 krijgt niet twee of drie, maar wel vier hoofdcamera’s. Aan de achterkant van het toestel schittert een enorme verticale cameraheuvel met daarin vier camera’s. Het toestel heeft daarnaast een groot 6,28 inch Super AMOLED Infinity beeldscherm in een relatief slanke behuizing.

De specificaties van de Samsung Galaxy A9 camera’s liegen er niet om. Het toestel heeft een primaire hoofdcamera van 24 megapixels. De camera is optisch gestabiliseerd en heeft een f/1.7 diafragma. De tweede lens is een 5 megapixel dieptesensor voor livefocus. Als derde camera heeft het toestel een breedhoek camera van 8 megapixels en een hoek van 120 graden. De vierde camera verzorgt twee keer optische zoom, het is een 10 megapixel telelens. Boven het schitterende Infinity beeldscherm vind je de vijfde camera van de Galaxy A9. Het is een 8 megapixel selfie camera met autofocus en een groot f/1.7 diafragma.

Technische specificaties Samsung Galaxy A9

De behuizing van de Samsung Galaxy A9 heeft veel overeenkomsten met die van de Samsung Galaxy A7 2017. Het toestel is voorzien van een groot 6,28 inch Infinity beeldscherm met een resolutie van 2220 × 1080 pixels. De achterkant wordt gesierd door een quad camera met snelle vingerafdrukscanner. Het toestel draait op de snelle Snapdragon 660 processor van Qualcomm en je krijgt daarbij 6 GB aan werkgeheugen en 128 GB opslagruimte. Stroom wordt geleverd door een flinke 3720 mAh accu die je via de USB Type C poort razend snel kunt opladen.

Samsung presenteert de quad camera smartphone op 11 oktober. Niet lang daarna kun je hier het beste Samsung Galaxy A9 abonnement vergelijken.

Bron: AllAboutSamsung

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie