Ga je voor de Huawei P20 Pro of Huawei Mate 20 Pro

Ga je voor de Huawei P20 Pro of Huawei Mate 20 Pro

De lancering van de Huawei Mate 20 Pro afgelopen week heeft de prijs van de Huawei P20 Pro flink doen dalen. Zoek je een nieuwe camera telefoon dan rijst een logische vraag. Koop je de Huawei P20 Pro of de Huawei Mate 20 Pro?

Om die vraag te beantwoorden hebben we de belangrijkste specs van beide vlaggenschepen eens op een rij gezet. Waarin is de een beter dan de ander en welke heeft jouw voorkeur? De grootste verschillen zijn natuurlijk het ontwerp, de krachtbron, verdeling van drievoudige camera’s en de grootte van de telefoon.

Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro is goedkoper

De belangrijkste reden om de Huawei P20 Pro te kopen is natuurlijk zijn prijs. Het premium vlaggenschip van begin 2018 is namelijk een stuk goedkoper. De prijs ligt op dit moment op 695 euro in tegenstelling tot de 999 euro die je neerlegt voor de Huawei Mate 20 Pro. Een andere reden om dit vlaggenschip te kopen is de camera setup. De drievoudige hoofdcamera van het vlaggenschip bestaat uit een 40 megapixel camera in combinatie met 20 megapixel zwart wit camera en 8 megapixel telelens. Dezelfde Leica camera’s op de 20 megapixel zwart wit camera na vind je ook in de Huawei Mate 20 Pro. Een ander voordeel van de P20 Pro is dat dit toestel net ietsjes dunner en korter is en daardoor beter in de hand ligt. Gek genoeg is de Mate slanker.

Huawei P20 Pro DxO

Waarom zou je de Huawei P20 Pro beter kunnen laten liggen? Uiteraard is de P20 Pro uitgerust met een langzamere processor en iets oudere artificial intelligence. De telefoon heeft een uitstekende accuduur maar die van de Huawei Mate 20 Pro belooft zelfs beter te zijn. Daarnaast beschikt de Huawei P20 Pro nog over de oudere Bluetooth v4.2. We zouden kunnen zeggen dat de telefoon ook over lagere LTE klasse beschikt, maar dat maakt in de praktijk natuurlijk niet uit. De Nederlandse 4G netwerken gaan nog niet sneller dan 1 Gbps. De grootste reden zou wederom de camerasetup zijn. Want de breedhoek camera van de Mate 20 Pro maakt dat je met dit Huawei vlaggenschip net iets meer kunt doen op foto gebied.

Dit is waarom je de Huawei Mate 20 Pro wil kopen

Je wil de Huawei Mate 20 Pro kopen omdat het vlaggenschip een stoer nieuw ontwerp heeft, de krachtigste Android processor onder de motorkap heeft en misschien wel de beste camera’s van het moment met zich mee draagt.

Huawei Mate 20 Pro beste features

De Huawei Mate 20 Pro is opnieuw een bewijs dat Huawei terecht de nummer drie fabrikant is achter Samsung en Apple. Het premium toestel van de Chinese fabrikant is op sommige vlakken zelfs de concurrentie voor. De Huawei heeft een groot 6,4 inch OLED beeldscherm in een relatief compacte behuizing. Het beeldscherm is haarscherp en heeft een hoge resolutie van 3120 x 1440 pixels. In de notch van het beeldscherm vind je de 24 megapixel front camera met 3D Face Unlock sensoren. Binnen de luxe waterdichte behuizing vind je de nieuwe Kirin 980 processor met 6 GB aan werkgeheugen. Naast deze zuinige processor heeft de Huawei Mate 20 Pro een mega 4.200 mAh accu. De accuduur is uitstekend en wanneer de accu op is kun je die razend snel weer opladen. Dankzij de 40W oplader is het vlaggenschip in 30 minuten weer voor 70 procent gevuld. Met die grote accu kun je zelfs je vrienden redden die draadloos kunnen opladen. De Huawei Mate 20 Pro ondersteunt namelijk omgekeerd Qi draadloos opladen.

Huawei MAte 20 Pro Leica telefoon abonnement

De achterkant van de Huawei Mate 20 Pro wordt gesierd door drie krachtige Leica camera’s. Dit trio bestaat uit een 40 megapixel hoofdcamera met f/1.8 diafragma, een 8 megapixel f/2.4 camera en 20 megapixel f/2.2 ultra breedhoek camera. Je maakt de mooiste foto’s met dit drietal. Je kunt inzoomen van 0,6 (breedhoek camera) tot wel 10X hybride. Vrijwel alles wat je kunt zien kun je ook op de foto zetten dankzij de breedhoek camera.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie