Franse Wiko en Chinese partner Tinno samen verder

Franse Wiko en Chinese partner Tinno samen verder

De budget smartphone maker uit Frankrijk, Wiko, gaat samen verder met partner Tinno Mobile Technology Corp. De Chinese smartphone fabrikant had al een hechte band met het Franse bedrijf, maar beide slaan nu officieel de handen ineen. Het tweetal wil een grote speler worden de smartphone wereld.

In 2011 werd Wiko opgericht door Laurent Dahan in Frankrijk (Marseille). De onderneming heeft daarop in rap tempo Europa veroverd. De hippe en goedkope Wiko toestellen verkopen zo goed dat het merk in de top 5 van West Europa staat. Tinno en Wiko hebben al een langdurige hechte band waarbij het Franse merk haar expertise in Europa biedt en Tinno de uitgebreide kennis van productiemogelijkheden. 8 februari kondigen beide ondernemingen aan dat ze officieel fuseren. Een grote stap die bijdraagt aan de ambities van de nieuwe onderneming om een grote speler te worden in de smartphone industrie onder de naam Wiko.

Samengaan van Wiko en Tinno

Wiko en de Tinno Group werken al jaren samen. Wiko oprichter Laurent Dahan heeft zelfs een goede band met de baas de Tinno Group, James Lin. Deze samenwerking heeft voor beide ondernemingen geleidt tot een wereldwijd succes. Mede dankzij de Chinese fabrikant heeft Wiko in korte tijd grote delen van Europa veroverd. Het tweetal maakt hippe smartphones voorzien van degelijke specificaties voor een aantrekkelijke prijs. De budget telefoons vonden gretig aftrek in West Europa en het merk wist wereldwijd wel dertig landen te bereiken. De Franse onderneming heeft zich gaandeweg ontwikkeld tot een belangrijke partner voor de wereldwijde activiteiten van Tinno. Partner Tinno bestaat al sinds 2005 en beschikt over uitgebreide expertise op het gebied van smartphone engineering, productie en Research & Development. De onderneming heeft twee productiefaciliteiten en wel vier onderzoekscentra. Met de fusie tussen Wiko en Tinno krijgen de wereldwijde aspiraties van beide bedrijven vorm.

Tinno Smartphone ontwerp

Smartphones

De Wiko smartphones ken je misschien wel. Het zijn goedkope telefoons voorzien van felle kleuren en basis specificaties met een voordelige prijs. De laatste smartphone lijn van de onderneming gaat helemaal mee met de smartphone trends van 2017. De Wiko View lijn beschikt over grote beeldschermen met 18:9 schermverhouding. De nadruk ligt op camera prestaties met dual camera opstellingen en uitgebreide camera opties. Top toestellen van het merk zoals de Wiko WIM bevinden zich in het middensegment. Tinno is in Nederland een onbekende fabrikant. Het bedrijf maakt echter al jaren smartphones. Een van de laatste toestellen van het merk is de onderstaande flinterdunne smartphone. De Tinno telefoon is voorzien van een zuinige Snapdragon 410 processor.

Nu beide ondernemingen samen zijn gegaan worden de productervaring, het merkimago en marketing- en salesactiviteiten vanuit Marseille bepaald. Aan de andere kant van de aarde in China vindt de ontwikkeling en fabricage van smartphones plaatst. Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona (MWC 2018) houdt de onderneming een persconferentie op maandag 26 februari 2018.

Tinno Mobile smartphones

Bekijk het laatste nieuws over Wiko:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie