TOP 3: Onafhankelijke datateller-apps

DatatellerTelecomprovider Vodafone is de afgelopen tijd flink in opspraak gekomen door klachten in het tv-programma Tros Radar. Er zijn meer dan 2000 klachten ontvangen over extreem dataverbruik. Het vermoeden was dan ook dat er op de datateller in de My Vodafone App te hoge getallen werden weergegeven dan het werkelijke verbruik.

Het gevolg was dat klanten van de provider aanliepen tegen hoge datakosten buiten de bundel, terwijl men het gevoel had niet meer te verbruiken dan voorheen. Als reactie heeft Vodafone enkele maatregelen genomen, maar de vraag blijft hoe betrouwbaar het is om als datameter de teller van een provider te nemen. Die hebben immers een belang om jou zo veel mogelijk te betalen, en alhoewel de regels en de controle streng zijn, is de betrouwbaarste optie toch een onafhankelijke datateller-app. Telefoonabonnement.nl geeft een top 3 van de beste datateller-apps:

3. Data Monitor

Data Monitor heeft al bijna 100.000 downloads in de Google Play Store. Het houdt in het homescreen op een strakke en overzichtelijke manier bij hoeveel data je al hebt verbruikt via mobiel internet. Daarnaast is het voor de geïnteresseerde ook inzichtelijk hoeveel MB’s er zijn verbruikt via wifi-netwerken. Via de instellingen kan een datalimiet worden ingesteld voor mobiel internet. Er wordt een melding afgegeven als je de limiet bijna hebt bereikt, zodat je nooit meer bang hoeft te zijn voor extra onverwachte kosten. Helaas is de app vooralsnog alleen beschikbaar voor Android.
Download Data Monitor voor Android

2. Data Usage

Data Usage heeft een iets minder strak uiterlijk dan Data Monitor, maar de kerntaak van de app werkt perfect: het bijhouden van je dataverbruik. Na het opstarten kan er een dag- week- en maandlimiet worden ingesteld voor mobiel internet, en desgewenst ook voor wifi. Daarna is het mogelijk om de meetperiode in te stellen. De app kan de meting ook op een bepaalde datum resetten, bijvoorbeeld wanneer de nieuwe maand ingaat. Handig aan Data Usage is ook dat er bij iOS bovenaan de app kan worden aangegeven hoeveel procent van de datalimiet er al verbruikt is. Bij een Android-telefoon is het mogelijk om een widget toe te voegen waarbij handig wordt aangegeven hoeveel procent van de aangegeven datalimiet al is opgemaakt aan mobiel internet.
Download Data Usage voor iOS
Download Data Usage voor Android

1. My Data Manager

My Data Manager is op Google Play en in de AppStore de populairste datateller-app en geeft alle informatie rondom dataverbruik die je wilt weten. Sterker nog, het geeft ook informatie waaraan je van tevoren wellicht niet aan had gedacht. Zo is het mogelijk om via een kaart te zien waar je van mobiel internet gebruikt hebt gemaakt en hoe groot je verbruik was. De gebruikelijke functies werken echter ook heel goed. Zo is het mogelijk om het verbruik per app bij te houden. Bij het verbruik wordt in de hele app onderscheid gemaakt tussen mobiel internet, wifi en roaming. De app heeft daarnaast een erg strakke interface en is zeer overzichtelijk. Als je de app voor het eerst opent is het mogelijk om een dataplan op te stellen. Hierbij geef je aan over welke periode je wilt meten, wat je datalimiet is en wanneer de app zich moet gaan resetten en de meting opnieuw moet gaan beginnen.
Download My Data Manger voor iOS
Download My Data Manager voor Android

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Auke van Eijsden
Over de auteur: Auke van Eijsden

Journalist uit het wonderschone Ede. Zeer geïnteresseerd in politiek, sport en natuurlijk ook telecom. Schrijft met het grootste plezier het hele nieuwsarchief vol. Houdt tevens veel van fietsen, en is fan van Manchester United.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie