Tweede scherm voor Samsung’s vouwbare telefoon

Tweede scherm voor Samsung’s vouwbare telefoon

Bronnen uit Korea melden vandaag dat Samsung Electronics de definitieve specificaties van de aankomende vouwbare smartphone, de Galaxy F, heeft vastgesteld. Het toestel krijgt een groot 7,3 inch vouwbaar OLED beeldscherm en tweede beeldscherm aan de buitenkant.

Het is al enige tijd bekend dat Samsung een nieuwe generatie smartphones ontwikkelt met een beeldscherm dat je kunt vouwen. De vouwbare smartphone van Samsung krijgt een premium prijs en wordt in een beperkte oplage gemaakt. De nieuwssite ET News meldt vandaag dat Samsung heeft besloten om de aanstaande vouwbare smartphone met twee beeldschermen uit te rusten.

Vouwbare Samsung Galaxy F met twee beeldschermen

De vouwbare Samsung telefoon wordt ontwikkeld onder projectnaam Winnaar. Uit eerdere lekken bleek dat het toestel een groot een 7,3 inch OLED beeldscherm krijgt dat je kunt dubbelvouwen. De vouw heeft een 1,5R kromming en dat betekent dat het scherm gevouwen kan worden om een cirkel met een straal van 1,5 millimeter. De vouw is dus behoorlijk slank. Het beeldscherm van de Samsung Galaxy F vouwt naar binnen dubbel. Daarom heeft Samsung besloten om de telefoon ook een tweede OLED beeldscherm te geven aan de buitenkant. Het tweede scherm is 4,6 inch groot en moet de gebruiker meer gebruikersgemak geven.

Bronnen uit de industrie melden dat Samsung slechts een beperkte hoeveelheid Galaxy F vlaggenschepen zal maken. De Koreaanse beeldscherm fabrikant Samsung Display zal maandelijks 100.000 tot 120.000 opvouwbare schermen produceren.

Horizontaal vouwbare patent Samsung Galaxy X

Vermoedelijke specificaties Galaxy F

De Samsung Galaxy F wordt een dure telefoon. Volgens eerdere geruchten mag je een prijs verwachten van 1.500 euro tot 2.500 euro. We verwachten dan ook dat het toestel premium specificaties krijgt. De specificaties zijn daarom vergelijkbaar of beter dan die van de Samsung Galaxy S9 vlaggenschepen.

Het aankomende vouwbare Galaxy F vlaggenschip heeft een mega 7,3 inch AMOLED beeldscherm en tweede 4,6 inch AMOLED beeldscherm aan de buitenkant. Binnenin mag je de laatste Exynos processor verwachten uit de 9 serie met 6 GB tot 8 GB werkgeheugen. Aangezien je de telefoon kunt vouwen zal Samsung gebruik maken van een camera setup.

Het is onbekend op welke datum Samsung de Galaxy F officieel presenteert. Men vermoed eind 2018 of begin 2019.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie