Euvel met S Pen nog altijd niet opgelost

Euvel met S Pen nog altijd niet opgelost

Samsung heeft nog altijd geen oplossing weten te vinden voor onhandige gebruikers die de S Pen niet correct in de behuizing steken. Als je de digitale pen te hard in de houder drukt, dan blijft hij vastzitten en krijg je hem er niet meer uit. Dat zou natuurlijk jammer zijn, want de S Pen heeft diverse handige, nieuwe functies. En bovendien betaal je er flink voor dus moet je hem altijd en overal kunnen gebruiken.

Samsung heeft een beroerde reputatie als het gaat om de S Pen, de stylus die je bij een Galaxy Note-toestel krijgt. Bij de Samsung Galaxy Note 5, de voorganger van het nieuwste vlaggenschip, was het zo dat de pen het niet langer deed als je hem op de verkeerde manier in de behuizing stak. Aanvankelijk verwees de Zuid-Koreaanse smartphoneproducent naar de handleiding, waarin duidelijk staat vermeld dat je de S Pen op de juiste manier in het toestel moet plaatsen om beschadiging te voorkomen. Om herhaling in de toekomst te voorkomen bracht Samsung waarschuwingslabels aan bij de nieuwste exemplaren.

Daar liet Samsung het niet bij zitten. In het grootste geheim verhielp de smartphonemaker het euvel bij de volgende lichting Galaxy Note 5 toestellen.

S Pen blijft vastzitten bij Galaxy Note 7

Ook bij de Samsung Galaxy Note 7 heeft het bedrijf maatregelen genomen om verkeerd gebruik zo goed mogelijk tegen te gaan. Zo is de inkeping waar je de S Pen in steekt zo ontworpen dat hij onmogelijk op de verkeerde manier in de behuizing geplaatst kan worden. Daarmee is de rust weer wedergekeerd, toch?

Niet helemaal. Op YouTube is een video te vinden van een Amerikaanse gebruiker die al met een spiksplinternieuwe Samsung Galaxy Note 7 rondloopt waarvan de S Pen vastzit en niet meer loskomt. De videomaker zegt dat hij de stylus slechts één keer uit de behuizing heeft gehaald en heeft terug gestopt. Daarna heeft hij naar eigen zeggen de stylus niet meer gebruikt.

Hij zegt dat hij hoogstwaarschijnlijk de S Pen te hard in de behuizing heeft gedrukt en daardoor vast is komen te zitten. Je ziet hem meerdere keren op de achterkant van de digitale pen drukken. Normaal gesproken schiet de stylus dan omhoog zodat je hem eruit kunt hallen, maar komt niet van zijn plaats.

Ter geruststelling: hij zegt dat hij van zijn provider een vervangend exemplaar heeft gekregen. Ons advies: probeer dit straks niet thuis na te doen.

Over de S Pen

Met de S Pen kun je veel meer dan alleen maar aantekeningen maken. Eén van de features is dat je slimme selecties kunt maken. Handig als je bijvoorbeeld een screenshot van een bepaald gedeelte van het scherm wil maken, of een schermafbeelding niet groot genoeg is.

Samsung heeft verschillende nieuwe functionaliteiten aan de S Pen toegevoegd. Zo kun je voortaan in- en uitzoomen op tekstfragmenten. Dat komt niet alleen van pas als een site niet mobielvriendelijk is, maar ook als je slechtziend bent. Een andere nieuwe toevoeging is de vertaalfunctie. Je hoeft alleen maar een tekstfragment te selecteren en de pen boven de tekst te houden om de selectie te vertalen. Dit werkt niet alleen met stukken tekst, maar ook met afbeeldingen.

Een andere nieuwe feature is dat je GIF-animaties kunt maken met de Galaxy Note 7.  Met Glance plaats je twee apps naast elkaar en kun je tevens multitasken tussen beide applicaties.  Om het overzichtelijk te houden heeft Samsung diverse losse aps als Action Memo, Scrapbook en S Note gecombineerd tot één applicatie: Samsung Notes. Dankzij het Always-on screen kun je ook notities maken als de Galaxy Note 7 vergrendeld is.

De penpunt is slechts 0,7 millimeter dik en telt 4.096 druksensoren waarmee je zowel dikke als dunne lijnen kunt tekenen.

Samsung Galaxy Note 7

Specificaties Samsung Galaxy Note 7

De Samsung Galaxy Note 7 heeft een 5.7 inch Super AMOLED display met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De phablet wordt aangedreven door een Exynos 8890 octacore-processor met een kloksnelheid van 2.6GHz. De chipset wordt aangevuld met een Mali-T880 GPU, 3GB aan RAM en standaard 64GB aan opslagruimte. Het geheugen is met een microSD-kaart uit te breiden tot 256GB.

De Samsung Galaxy Note 7 heeft dezelfde camera setup als de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Dat betekent dat het vlaggenschip is uitgerust met een 12 megapixelcamera met Phase Detection Autofocus (PDAF), optische beeldstabilisatie (OIS) en LED-flitser. Ook maakt het gebruik van dezelfde Dual Pixel sensor. Daarmee stelt hij niet alleen razendsnel scherp op het onderwerp, maar worden alle individuele pixels haarscherp weergegeven. Aan de voorkant vinden we een 5 megapixel selfiecamera. Een geheel nieuwe feature is de irisscanner. Hiermee ontgrendel je niet alleen het toestel, maar kun je tevens individuele apps en mappen beveiligen.

Tot slot heeft de Samsung Galaxy Note 7 een 3500 mAh batterij, USB Type-C aansluiting en is hij IP68 gecertificeerd, wat inhoudt dat de behuizing stof- en waterdicht is. Hij draait bij levering op Android 6.0.1 (Marshmallow), maar Samsung heeft al aangekondigd dat het toestel binnen twee tot drie maanden na lancering een update naar Android 7.0 (Nougat) krijgt.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Note 7 is vanaf 9 september verkrijgbaar in ons land. De pre-orderperiode startte dinsdag 16 augustus. De adviesprijs van het vlaggenschip is vastgesteld op 849 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie