Eerste Nokia-telefoon is een feit: de Nokia 150

Eerste Nokia-telefoon is een feit: de Nokia 150

De eerste Nokia-telefoon onder de vlag van HMD Global is dinsdag gepresenteerd: de Nokia 150. Het is een zogeheten feature phone –soms neerbuigend ook wel dumb phone genoemd– wat betekent dat je er alleen mee kunt bellen en sms’en en eenvoudige spelletjes op spelen. Hij kost dan ook wel vrijwel niks: slechts 26 dollar, omgerekend nog geen 25 euro. Daar komen echter nog wel lokale belastingen bovenop. 

HMD Global doet de Nokia 150 en Nokia 150 dual-sim via een persbericht uit de doeken.

Dat Nokia een comeback wilde maken op de smartphonemarkt, is al enige tijd bekend. Hiervoor heeft de Finse smartphonemaker de handen ineengeslagen met HMD Global, een startupbedrijf dat geleid wordt door oud-Nokia-medewerkers. De laatstgenoemde heeft een licentie afgenomen dat het de komende tien jaar exclusief telefoons op de markt brengen onder de noemer Nokia. We zeggen bewust ‘telefoons’, want naast smartphones zou het ook feature phones introduceren. In de laatste categorie is gisteren het eerste toestel verschenen: de Nokia 150.

Specificaties Nokia 150

Dit toestel is verkrijgbaar in twee varianten: een uitvoering die één simkaart ondersteunt en een uitvoering die met twee simkaarten overweg kan (dual-sim). Dat de eerste telefoons uit de koker van HMD Global een feature phone is, komt niet onverwacht: James Rutherfoord, CEO van de Aziatische tak van Microsoft, bevestigde enige tijd geleden dat Nokia nog voor het einde van het jaar twee feature phones gaat lanceren. Dat zijn dus de Nokia 150 en Nokia 150 dual-sim. De eerste smartphones, die met Googles besturingssysteem Android worden voorzien, worden pas in de loop van volgend jaar verwacht.

Over de specificaties kunnen we kort en krachtig zijn. Beide toestellen hebben een 2.4 inch LCD-scherm met QVGA-resolutie van 240 bij 320 pixels. Aan de achterkant vinden we een VGA-camera met LED-flitser, verwacht dus geen fotografische hoogstandjes van de camera. De accu heeft een vermogen van 1020 mAh. Hiermee zou je tot 22 uur aan spreektijd krijgen en een stand-by tijd van 31 dagen, of 25 dagen voor de Nokia 150 dual-sim. Verder ondersteunt het toestel een microSD-kaart tot maximaal 32GB, draait het toestel op Nokia Series 30+ als besturingssysteem, kan hij overweg met 900 MHz en 1800 MHz en is hij uitgerust met Bluetooth 3.0. Hij is 13,5 millimeter dik en weegt 81 gram, inclusief batterij.

Prijs en beschikbaarheid

De Nokia 150 stelt qua specificaties niet veel voor, maar kan een goede aanwinst zijn als je een eenvoudige telefoon zoekt om er op uit te trekken en je bang bent dat je (dure) smartphone beschadigt of verloren raakt. Het toestel verschijnt in de kleuren zwart en wit en zal slechts 26 dollar exclusief belasting kosten. Dat betekent dat hij in ons land om-en-nabij de 30 euro gaat kosten. Dat wil zeggen, als de Nokia 150 bij ons wordt uitgebracht. In het persbericht zegt HMD Global enkel dat de telefoon naar Europa komt. Voor het gemak gaan wij er van uit dat dit betekent dat hij ook in ons land zal verschijnen. Wanneer? In de loop van het eerste kwartaal van 2017.

 

Wat vinden jullie van de Nokia 150? Zouden jullie enkele tientjes willen neerleggen voor deze feature phone?

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (3)
Marieke schreef op 20 januari 2017 om 18:52

Dag!
Goed om te lezen, maar waar koop ik deze mobiel?
Ik woon in België en zocht de afgelopen dagen het internet af, maar kan maar geen (online) shop vinden die hem aanbiedt!
Help?

Anton Mous schreef op 20 januari 2017 om 19:02

Dag Marieke,
Ik heb het persbericht van HMD Global er nog eens voor je op nageslagen.
Helaas is het bedrijf niet duidelijk wanneer het toestel verschijnt en in welke landen.
Ik lees alleen dat hij ‘in het eerste kwartaal’ naar ‘Europa’ komt.
Via Nokia las ik dat de toestellen via providers en telecombedrijven wordt aangeboden zodra deze beschikbaar is.
Waarschijnlijk moeten we dus nog even wachten, als hij überhaupt al naar Nederland en België komt.
Ik hoop dat ik je hiermee enigszins heb kunnen helpen.

Tim schreef op 3 februari 2017 om 08:20

Hier kan je ze terug vinden.

http://www.essecshop.be/nokia-150-zwart.html

Meepraten? Geef hieronder je reactie