‘Eerste buigbare Samsung-smartphone in 2016’

‘Eerste buigbare Samsung-smartphone in 2016’

Waar flexibele smartphoneschermen nu vooral de show stelen, hoopt Samsung pas volgend jaar met een functioneel buigbare smartphone te komen. Dat wordt voorspeld door een anonieme hooggeplaatste medewerker in het bedrijf. Sinds 2013 lukt het zowel Samsung als LG al om op grote schaal flexibele schermen te produceren. 

Van vormgeving naar functionaliteit

Uiteindelijk zullen er functionele, buigbare smartphones van de productieband af moeten rollen. Nu is een flexibel scherm vooral nog een vormgevingsaspect van de smartphone. Bij Samsung heeft de techniek van het flexibele scherm geresulteerd in de Galaxy Note Edge en Galaxy S6 Edge. En pas bracht LG de LG G Flex 2 uit.

Eind 2013 voorspelde Samsung dat de grote doorbraak wat betreft de toepassing van flexibele beeldschermen zou gebeuren in 2015. Dat wordt waarschijnlijk dus net wat later. De anonieme hooggeplaatste medewerker beweert dat de industrie van mening is dat de markt er pas vanaf 2016 klaar voor is.

Een prototype van een Samsung-telefoon met gebogen scherm

Een prototype van een Samsung-telefoon met gebogen scherm

Als papier

De buigbare schermen komen een beetje over als papier. De beeldkwaliteit moet hetzelfde blijven, ook als je het scherm buigt. De kern van de technologie is dan ook dat objecten zo nauwkeurig mogelijk worden weergegeven en dat de draagbaarheid zo groot mogelijk gemaakt wordt door het scherm een lichtgewicht te maken.

De evolutie van het flexibele scherm kent de volgende fases: gekromd – gebogen – opvouwbaar – oprolbaar.

Transparant glas

Samsung en LG houden zich niet alleen bezig met flexibele schermen. Zo zou een anonieme hooggeplaatste medewerker bij LG hebben gezegd dat er al een displaytechnologie waarbij virtuele ruimte op glas wordt gecreëerd is ontwikkeld. Maar die verschijnt vandaag nog niet op de markt, doordat de massaproductie nog niet gestart kan worden op basis van de vraag ernaar en het stabiel hierin kunnen voorzien.

De beeldscherm-takken van Samsung en LG hebben samen een marktaandeel van 50 procent op de wereldwijde display-markt. Dat willen ze graag houden en daarom houden ze zich beide bezig met twee nieuwe technologieën om gebruikers een nieuwe ervaring te bieden: transparante en flexibele beeldschermen.

Bron: BusinessKorea

De foto bovenaan dit artikel is de al uitgebrachte Galaxy Note Edge.

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Nicolette de Boer
Over de auteur: Nicolette de Boer

Journalist uit het wonderschone Ede. Schrijft tegenwoordig graag over lokale politiek en heeft tijdens haar opleiding veel geschreven over telecom. Stiekem ook wel een beetje helemaal gek van katten.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie