Eerste beelden LG V50 ThinQ met 5G duiken op

Eerste beelden LG V50 ThinQ met 5G duiken op

In de strijd om de eerste 5G smartphone lijkt LG met de prijs er vandoor te gaan. Dit weekend werden de eerste beelden van de LG V50 ThinQ gelekt. Het razend snelle 5G toestel van LG in combinatie met de Amerikaanse provider Sprint.

De bekende Twitterlekker Evan Blass laat ons ieder jaar weer de belangrijkste smartphones zien voordat ze gelanceerd worden. Dit weekend toont hij ons de aankomende LG V50 ThinQ. Het wordt de eerste 5G smartphone van Amerika. De Koreaanse fabrikant heeft dit toestel ontwikkeld met de Amerikaanse provider Sprint. In Amerika werkt Sprint aan een razend snel 5G netwerk.

LG V50 ThinQ met 5G ondersteuning

De opvolger van de LG V40 ThinQ laat niet lang op zich wachten. Waarschijnlijk wordt de LG V50 ThinQ samen met de LG G8 ThinQ gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress 2019 in Barcelona. De beelden van Blass tonen een modern ontwerp met afgeronde behuizing. De LG telefoon lijkt een groot OLED beeldscherm te krijgen met notch. IN de notch vinden we twee selfie camera’s net zoals bij de V40. In tegenstelling tot de LG G8 krijgt de V50 wel drie hoofdcamera’s. Naast dit drietal ligt ook de dual tone LED flitser zodat je vier rondingen op een rij krijgt. Het geeft deze telefoon een unieke look. Onder de camera’s is een vingerafdrukscanner geplaatst.

Specificaties en lekken LG V50 ThinQ

Er is nog weinig bekend over de LG V50 ThinQ. Sinds vorig jaar wisten we al dat LG samen met Sprint werkte aan een razend snel 5G toestel. Uiteraard krijgt deze telefoon vlaggenschip specificaties.

We verwachten dat de LG V50 ThinQ een groot (6,4 inch) OLED beeldscherm krijgt met een hoge Quad HD+ resolutie. De behuizing is robuust gemaakt en voldoet aan de MIL STD 810G eisen. Water tot 1,5 meter diepte heeft geen invloed (IP68) en het vlaggenschip is vermoedelijk voorzien van de laatste audio techniek zoals een Quad DAC. Het toestel wordt aangedreven door de Snapdragon 855 processor met de speciale 5G modem van Qualcomm. De krachtige octa core processor is de snelste Android processor van dit moment. We rekenen op 6 GB tot 8 GB aan werkgeheugen met 128 GB aan opslagruimte. In tegenstelling tot veel andere merken gebruikt LG vaak nog microSD kaarten in haar vlaggenschepen. Het is niet duidelijk hoe groot de accu van de 5G telefoon wordt, maar reken op een vergelijkbare 3.500 mAh accu als de G8 ThinQ.

De opvolger van de LG V40 ThinQ krijgt ook vijf camera’s met dezelfde verdeling van twee voor en drie achter. De specificaties van die camera’s zullen niet veel afwijken van de LG V40 ThinQ.

De LG V50 ThinQ wordt waarschijnlijk tijdens het Mobile World Congress 2019 gepresenteerd. Helaas lijkt dit vlaggenschip niet naar Nederland te worden verscheept.

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie