Dual SIM telefoons met aparte microSD-kaartsleuf

Dual SIM telefoons met aparte microSD-kaartsleuf

Steeds meer smartphones hebben de beschikking over dual SIM. Het is nog niet zo lang geleden dat deze telefoons zeer zeldzaam waren.
De weinige modellen die we voorheen hadden waren saaie en beschikte over weinig processing power. De vraag naar dual SIM is de laatste tijd gestegen en vandaag de dag zien we een brede scala aan telefoons van budget toestellen tot vlaggenschepen.

Nadelen dual SIM

Er zijn enkele nadelen aan dual SIM telefoons. Een type telefoon, de zogenaamde hybride simkaart, heeft een lade voor de secundaire SIM-kaart die ook fungeert als lade voor de microSD-kaart. Je zult dus moeten kiezen tussen meer opslag of een extra simkaart want je kunt ze niet tegelijkertijd gebruiken. De dual SIM van de Samsung Galaxy S7 is zo ontworpen. Een reden dat fabrikanten hiervoor kiezen is dat hybride simkaart lades meer ruimte voor andere onderdelen over laat in hun apparaten.

Smartphones met zowel Dual SIM als MicroSD

Er zijn een paar telefoons die dual SIM functionaliteit hebben en tegelijkertijd ruimte voor een microSD-kaart. Je hebt zo de mogelijkheid om twee abonnementen te gebruiken en ook nog genoeg opslag te hebben om optimaal van de data snelheden van 4G gebruik te maken. Phonearena heeft er een aantal voor ons op een rij gezet.

Sony Xperia Z5 Dual

Sony Xperia Z5De Xperia Z5 heeft een stijlvol en volwassen design, waterdichte constructie en stereo speakers. Maar Sony biedt zelfs meer, zijn vlaggenschip de Xperia Z5 Premium is de enige telefoon met een 4K-scherm. Een razend snel toestel met 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslag.

Asus Zenfone 2

Asus Zenfone 2Niet iedereen heeft het geld over voor een Xperia Z5. Diegene kunnen terecht bij de Zenfone 2 van Asus. Een toestel met uitstekende prijs voor de specs en functies die je krijgt. Het toestel heeft een 5,5-inch beeldscherm, de levensduur van de batterij en prestaties zijn goed voor de reguliere gebruiker.

LG G4 Dual SIM

LG G4 dualEen van de beste telefoons van 2015, de dual SIM LG G4. Het toestel is niet te onderscheiden van de enkele SIM LG G4. Een telefoon met een uitstekende camera en de rug stijlvol versierd met leer. De prijs van het toestel zweeft tussen de Asus en de Sony in.

De nieuwe Moto G4 familie

Moto G4Het nieuwste toestel in deze lijst is de pas aangekondigde Moto G4. Enkele weken geleden zijn de nieuwe Moto G4’s aangekondigd. De prijs vanaf 200 dollar (175 euro) en wereldwijde lancering deze zomer maakt het een zeer concurrerend toestel met uitstekende prijs specs verhouding. De aantrekkelijkste versie in de familie is de Moto G4 Plus. De Plus heeft de betere camera en een handige vingerafdrukscanner.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Reacties (1)
Johan Gheldof schreef op 25 januari 2018 om 17:12

De Lenovo (Motorola) G4 Plus heeft 3 trays!! Dus 2 sim-kaartjes + SD card is voor dit toestel geen probleem. Werkt prima trouwens!

Meepraten? Geef hieronder je reactie