Nieuwe Nokia 6 (2018) update: vergrendelen met twee tikken

Nieuwe Nokia 6 (2018) update: vergrendelen met twee tikken

Er rolt een update uit voor de Nokia 6 (2018). Grootste toevoeging is de “double tap to lock”-functie. Hiermee kun je het beeldscherm vergrendelen door twee keer snel op de notificatiebal te tikken. Het toestel is in Nederland nog niet verkrijgbaar. Vermoedelijk duurt dit echter niet lang meer.

Eind 2017 kondigde de Chinees-Finse telefoonfabrikant HMD Global een nieuwe versie van de Nokia 6 aan. Deze Nokia 6 (2018) is jammerlijk genoeg nog niet in Nederland verkrijgbaar en voorlopig exclusief in China verkrijgbaar. Wees echter niet getreurd: binnenkort komt hij ook naar Nederland. Wanneer precies, dat weet echter niemand. Probeer het van de positieve kant te bekijken. Tegen de tijd dat hij hier uitkomt zijn alle kinderziektes qua software eruit en krijgen wij de best mogelijke gebruikerservaring.

Vergrendelen met twee keer tikken

Neem nou de pas toegevoegde “double tap to lock” toepassing. HMD rolt momenteel een update uit waarin deze productiviteitstool zit ingebakken. Hij zorgt ervoor dat je het beeldscherm kunt vergrendelen, door twee keer snel op de notificatiebalk te tikken. Hierna wordt het beeldscherm zwart en kun je hem zonder problemen opbergen. Geen wereldschokkende toevoeging, maar daardoor niet minder effectief. Het is de verwachting dat de Nokia 6 (2018) deze functie rechtstreeks uit de verpakking draait wanneer hij bij ons uitkomt. Tegen welke adviesprijs hij verkocht gaat worden, is eveneens nog niet bekend. In China kost hij zo’n 300 euro.

Nokia 6 (2018)

Nokia 6 (2018): flinke upgrade

De Nokia 6 (2018) heeft een flinke upgrade ondergaan ten opzichte van zijn voorganger. In de eerste plaats is hij een stuk sneller. Dit is grotendeels te danken aan de Snapdragon 630 processor, die een stuk sneller is dan de chipset uit de Nokia 6. Ten tweede is het beeldscherm naar verhouding groter, door randen zoveel mogelijk te beperken. Hierdoor loopt het display van rand-tot-rand. Hierdoor heb je simpelweg meer ruimte voor apps, films en games. Enkel aan de boven- en onderzijde is ruimte voor bezels. Als gevolg hiervan is de vingerafdrukscanner naar de achterkant verhuist. Deze is net onder de camera geplaatst. Rondom de camera is een rode rand aangebracht: een tof ontwerpaccent.

Nokia 6 (2018)

De 16 megapixelcamera schiet prima plaatjes en neemt video’s in Full-HD resolutie op. De selfie-camera beschikt over 8 megapixels aan kwaliteit en wordt ondersteund door een flitser. Over entertainment gesproken: de Nokia 6 (2018) beschikt over OZO-audio. Hierdoor klinkt geluid uit de speakers beter dan ooit tevoren. Ideaal voor tijdens het films kijken of gamen. Daarbovenop kun je tegelijkertijd een foto maken met de achterste- en voorste camera dankzij de Bothie-functie. Een leuke toevoeging. Tot slot zorgt de 3000 mAh accu ervoor dat het toestel voldoende energie toegediend krijgt. De accu zit dankzij QuickCharge binnen mum van tijd weer vol.

Het is nog niet bekend wanneer de Nokia 6 (2018) in Nederland uitkomt. Het is goed mogelijk dat we hier tijdens de MWC meer over horen.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie