Dit zijn de iPhone XS concurrenten van oktober

Dit zijn de iPhone XS concurrenten van oktober

De nieuwe iPhone vlaggenschepen zijn deze week officieel gepresenteerd. Stuk voor stuk krachtige vlaggenschepen met voortreffelijke camera’s. Maar dat kan natuurlijk altijd beter en Android biedt vanaf oktober uitkomst. We verwachten komende maand wel drie iPhone XS concurrenten.

In oktober staan een paar grote lanceringen op de agenda. Zowel Google, LG, OnePlus als Huawei presenteren die maand hun nieuwe vlaggenschepen. Stuk voor stuk krachtige telefoons die hoge ogen gooien met hun camera’s. De Google Pixel 3 is uitgerust met de beste single camera en de vlaggenschepen van OnePlus, Huawei en LG krijgen zelfs drie hoofdcamera’s.

Google Pixel 3

Op 9 oktober 2018 maakt Google een van de voornaamste concurrenten van de iPhone XS Max bekend. De Google Pixel 3 wordt een razend snel vlaggenschip. De smartphone is uitgerust met een groot fullscreen beeldscherm en het grotere Pixel 3 XL heeft een mega beeldscherm met notch. Beide telefoons zijn voorzien van de krachtige Snapdragon 845 processor met 4 tot 6 GB aan werkgeheugen. Aan de achterkant vinden we de troef van Google, een uitstekende 12 megapixel camera. De camera van de Pixel 3 belooft opnieuw een van de beste smartphone camera’s te worden in de smartphone markt.

Pixel 3 en Pixel 3 XL

LG V40 ThinQ

Een van de verrassingen van 2018 kan de LG V40 ThinQ worden. Het nieuwe vlaggenschip van LG wordt net zoals de Huawei P20 Pro uitgerust met drie hoofdcamera’s. Daar blijft het niet bij want de laatste geruchten suggereren dat de nieuwe LG telefoon over twee front camera’s beschikt. Het toestel krijgt net zoals de LG G7 ThinQ een groot FullVision beeldscherm met een notch. De krachtbron van het aankomende vlaggenschip is de snelle Snapdragon 845 processor van Qualcomm. We verwachten daar 6 GB aan werkgeheugen bij. Uit de onderstaande uitnodiging blijkt dat LG het LG V40 ThinQ vlaggenschip op 4 oktober. In de onderstaande LG teaser zien we de verschillende zicht punten van de drie hoofdcamera’s en daarmee bevestigd de Koreaanse fabrikant de aanwezigheid van drie hoofdcamera’s.

LG V40 ThinQ OnLeaks

Huawei Mate 20 Pro

In de laatste zes maanden was geen enkele smartphone beter dan de Huawei P20 Pro als het gaat om de camera’s. Het krachtige Chinese vlaggenschip is de eerste telefoon met een drievoudige hoofdcamera. De aankomende Huawei Mate 20 Pro wordt de tweede. Het vlaggenschip krijgt daarnaast de laatste Kirin 980 processor als krachtbron en daarmee weten we een paar dingen zeker. De rekenkracht voor fotobewerking is veel groter dan die van de Kirin 970 in de P20 Pro. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat de Huawei Mate 20 Pro een betere camera smartphone is dan zijn broertje. De gerenommeerde camera testers van DxO Mark beoordeelde de P20 Pro met 106 punten en wij verwachten dat de Huawei Mate 20 Pro de score flink verbeterd. De Chinese smartphone is daarnaast snel genoeg om het op te nemen tegen de iPhone XS en de camera’s zijn veelzijdiger.

Huawei Mate 20 Pro render 2

OnePlus 6T budget vlaggenschip

Een dag na de Huawei Mate 20 Pro verschijnt een andere Chinese krachtpatser, de OnePlus 6T. Het nieuwe OnePlus vlaggenschip is rijk uitgerust en kost een beetje. Nouja, veel minder dan vergelijkbare premium toestellen. Waarschijnlijk is de OnePlus 6T de duurste Oneplus telefoon ooit. Het toestel is voorzien van een mega 6,4 inch AMOLED beeldscherm in een premium behuizing. Een behuizing die strakker is dan ooit want de vingerafdrukscanner is onder het grote beeldscherm geplaatst. Geavanceerde technieken is waar de 6T in uitblinkt van naast de hyper moderne vingerafdrukscanner zien we aan de achterkant drie hoofdcamera’s. Het duo van de OnePlus 6 scoort al net zo hoog als andere premium vlaggenschepen. We verwachten dan ook veel van de drievoudige hoofdcamera’s. De OnePlus 6T wordt een geliefd alternatief voor de iPhone XS.

OnePlus 6T triple camera

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie