Dit zijn de Cat S61 en Land Rover Explore

Dit zijn de Cat S61 en Land Rover Explore

De Bullit Group heeft een tweetal nieuwe tough phones gepresenteerd: de Cat S61 en Land Rover Explore. Ze zijn speciaal voor mensen die onder extreme omstandigheden werken, of er regelmatig op uit trekken. Beide toestellen zijn vanaf het tweede kwartaal verkrijgbaar voor respectievelijk 899 euro en 649 euro.

Over de Cat S61

Laten we meteen overgaan op de specificaties. De Cat S61 is de opvolger van de Cat S60. Net als zijn voorganger is het een tough phone, in de volksmond ook wel bouwvakkerstelefoon genoemd. Het is een smartphone die tegen een stootje kan. Zo overleeft hij naar eigen zeggen een val van een hoogte van 1,80 meter. Uiteraard is hij ook stof- en waterdicht (IP68). Je kunt hem een uur lang onder water dompelen bij een diepte van drie meter. Hij heeft dan ook niet voor niets de MLT-STD-810G certificaat gekregen.

Het beeldscherm van de Cat S61 is 5,2 inch in doorsnee en beschikt over een Full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels en Corning Gorilla Glass 5. Zijn voorganger had een 4,7 inch groot HD-display. Het scherm kun je eventueel met handschoenen aan en natte vingers bedienen. Ook onder de motorkap heeft de Cat S61 een upgrade gekregen. Zo is de Qualcomm Snapdragon 617 vervangen door de Snapdragon 630. Deze octa-core processor haalt kloksnelheden tot wel 2,2 GHz. Tevens wordt hij aangevuld met een Adreno 508 GPU, 4 GB werkgeheugen en 64 GB (uitbreidbaar) geheugen.

Cat S61

Wederom treffen we aan de achterkant een warmtegevoelige FLIR-cameramodule. Hiermee kun je een heatmap maken om temperaturen en warmtebronnen in beeld te brengen. Dat kan handig zijn als je op zoek bent naar een lekkage, of wil kijken waar leidingen lopen. De camera meet alles van -20 tot +400 graden Celsius. Daarnaast heeft de Bullit Group de Cat S61 voorzien van een lasermeetsysteem. Deze kan afstanden tot 10 meter meten en oppervlaktes berekenen. Een andere handige feature zijn de sensoren om de luchtkwaliteit binnenshuis te meten. Zo weet je zeker dat er niet te veel verfdampen of andere potentieel gevaarlijke luchtjes hangen als je een kamer binnenwandelt.

Uiteraard kun je ook gewone plaatjes schieten met de Cat S61. Daarvoor is hij uitgerust met een 16 en 8 megapixelcamera. De accucapaciteit bedraagt 4500 mAh en ondersteunt Quick Charge 4.0. Tevens is hij voorzien van onder meer single-band WiFi, Bluetooth 5 en NFC. Tot slot wordt het toestel met Android 8.0 Oreo geleverd. De Bullit Group belooft dat hij een upgrade krijgt naar Android P, de volgende grote Android-update.

Land Rover Explorer

Over de Land Rover Explore

Het tweede toestel dat de Bullit Group uit de doeken heeft gedaan is de Land Rover Explore. Hij is bestemd voor hikers en andere outdoor-sportbeoefenaars die een robuuste en waterdichte telefoon zoeken. Volgens de fabrikant is het ontwerp van de telefoon ontleend aan de grille, koplampen en interieur van de gelijknamige auto. Zo heeft de achterkant het kenmerkende design die je misschien kent van de daken van Land Rover.

De Land Rover Explore heeft een 5 inch groot FHD-display en wordt beschermd door Corning Gorilla Glass 5. Net als de Cat S61 is het scherm te bedienen met natte vingers en handschoenen aan. Onder het beeldscherm treffen we een deca-core processor -dat zijn 10 kernen!- van MediaTek die pieksnelheden tot 2,6 GHz weet te bereiken. Hij krijgt bijval van 4 GB RAM en 64 GB intern geheugen. Plaatjes schiet je met een 16 en 8 megapixelcamera. Standaard krijg je maar liefst 4000 mAh aan vermogen. Daarmee kun je naar eigen zeggen makkelijk twee dagen vooruit met een batterijlading. Als je er op uittrekt en er geen oplaadpunten en stopcontacten in de buurt zijn, is dat een welkome aanvulling. Mocht het nodig zijn, dan kun je een extra Adventure Pack aanschaffen. Deze module bevestig je aan de achterkant om de accucapaciteit uit te breiden tot 7600 mAh.

Naast het Adventure Pack is er ook een Bike Pack verkrijgbaar. Met dit pakket bevestig je de Land Rover Explore aan het frame van je fiets. Handig als je met navigatiesoftware aan de slag gaat om niet te verdwalen. De Bullit Group levert de app View Ranger er gratis bij. Deze bevat gedetailleerde kaarten die zelfs fiets- en wandelpaden aangeven.

Beschikbaarheid

De Cat S61 is in de loop van het tweede kwartaal verkrijgbaar via de webshop van de fabrikant (Cat Phones). Hier hangt een prijskaartje van 899 euro aan. De verkoop van de Land Rover Explore start in mei. Voor deze stootvaste jongen moet je een bedrag van 649 euro op tafel leggen. Beide toestellen zijn volgende week te zien op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona.

Land Rover Explorer

Bekijk het laatste nieuws over CAT:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie