Dit is het nieuwe bezelloze Xiaomi Mi Mix 3 vlaggenschip

Dit is het nieuwe bezelloze Xiaomi Mi Mix 3 vlaggenschip

Vorige week werd de Xiaomi Mi Mix 3 eindelijk officieel gelanceerd. Het nieuwe bezelloze vlaggenschip van Xiaomi is uitgerust met een magnetische slider voor de selfie camera’s en beschikt over vlaggenschip specs.

De Xiaomi Mi Mix 3 heeft een 6,4 inch AMOLED beeldscherm dat ruim 93% van de volledige voorkant in neemt. Dat kan doordat de selfie camera niet meer boven het beeldscherm zit. Die selfie camera van de Xiaomi is in de behuizing verwerkt en dankzij een schuifsysteem naar boven te halen.

Xiaomi Mi Mix 3 abonnement

Alles over de voordelige Xiaomi Mi Mix 3

De Xiaomi Mi Mix was het eerste echte bezelloze vlaggenschip en sindsdien zijn er al twee modellen gepresenteerd. De opvolger van de Xiaomi Mi Mix 2S is een toestel dat een nog grotere beeldbody verhouding heeft dan ooit. De Xiaomi Mi Mix 3 heeft een 6,4 inch beeldscherm met ultra slanke randen daar omheen. Zelfs de bovenste bezel is tot een minimum beperkt doordat Xiaomi de dual selfie camera in de behuizing heeft verwerkt. Het beeldscherm schuift daar overheen zodat je een indrukwekkende beeld/behuizing verhouding krijgt van 93,4%.

De specificaties van het vlaggenschip liegen er niet om. De Xiaomi Mi Mix 3 is namelijk de eerste smartphone met wel 10 GB aan werkgeheugen. Meer werkgeheugen dan je bij de meeste vaste computers krijgt. In Nederland zien we dat model waarschijnlijk niet. Je kunt hier 6 GB aan werkgeheugen verwachten met 128 GB opslag. De Snapdragon 845 processor van Qualcomm is de krachtbron van het toestel. Een 3.200 mAh accu levert stroom en die kun je draadloos opladen.

Uitmuntende camera’s tegen een aantrekkelijke prijs

De camera is een belangrijk element in de smartphone en daarin hoef je bij de Xiaomi Mix 3 geen concessies in te doen. Het voordelige vlaggenschip beschikt over een dual selfie camera en dual hoofdcamera van goede kwaliteit. Wanneer je achterkant magnetische verschuift onthul je de 24 megapixel selfie camera in combinatie met 2 megapixel dieptelens. De primaire selfie camera heeft een flinke Sony IMX576 lens en daarmee ben je verzekert van prachtige selfies ook met weinig licht.

Xiaomi Mi Mix 3 abonnement

Aan de achterkant van het toestel vind je de dual hoofdcamera’s bestaande uit twee 12 megapixel lenzen. De primaire sensor is de Sony IMX363 met 1,4 μm pixelgrootte en f/1.8 diafragma. De tweede camera wordt gebruikt voor inzoomen en heeft een f/2.4 diafragma en 1,0 μm pixel grootte.

Xiaomi heeft de Mi Mix 3 voorzien van een nieuwe nachtmodus waarmee je handmatig langeafstandsopnames kunt maken. Hierdoor zijn de nacht beelden nog mooier en krijg je meer controle over de foto’s. uiteraard kun je met het vlaggenschip slow motion beelden maken bij 960 frames per seconde dankzij de slimme AI-engine.

Prijs en beschikbaarheid Xiaomi Mi Mix 3

Helaas zal je nog even moeten wachten voordat je een Xiaomi Mi Mix 3 abonnement kunt afsluiten. Belsimpel heeft het toestel al wel online staan maar de verwachte prijs is nog niet bekend en de beschikbaarheid staat nog niet vermeld.

In China is de telefoon in drie kleuren te koop, Sapphire Blue, Jade Green en Onyx Black. De prijs voor de 6/128 GB Xiaomi Mi Mix 3 is CNY 3.299 of € 420. De versie met 8 GB en 256 GB kost CNY 3.999 of € 505. Daarmee kun je er bijna zeker van zijn dat de Xiaomi Mi Mix 3 goedkoper is dan de OnePlus 6T. Er is een model met 10 GB, de speciale Forbidden City editie en die kost CNY 4.999 of € 630.

Bron: Xiaomi

Xiaomi Mi Mix 3 abonnement

Bekijk het laatste nieuws over Xiaomi:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie