Dit is de vouwbare smartphone van Samsung

Dit is de vouwbare smartphone van Samsung

Samsung heeft het eerste prototype voor de vouwbare Samsung Galaxy F gepresenteerd tijdens Samsung’s Developer Conference 2018. De smartphone werd in het donker getoond en beschikt over een 4,5 inch scherm aan de buitenkant en een vouwbaar 7,3 inch scherm binnenin.

Al jaren ontwikkelen grote technologie reuzen technieken voor een vouwbare smartphone. De laatste generatie telefoons heeft al bijna geen randen meer rondom het scherm maar Samsung gaat nog een stap verder. Door een vouwbaar beeldscherm kun je een relatief compacte telefoon maken dat zich uitvouwt tot tablet. Tijdens SDC 2018 werd het eerste prototype getoond. Tegen het begin van 2019 verwachten we de lancering.

Vouwbare Samsung Galaxy F

Na de trend van fullscreen vlaggenschepen is het tijd voor een nieuwe trend. De vouwbare smartphone kan dat wel eens worden. Samsung presenteerde haar kijk op de vouwbare telefoon tijdens de Samsung Developer Conference 2018. De nummer een smartphone maker heeft het ontwerp geheim gehouden, maar de werking zien we duidelijk in de bovenstaande post. Samsung presenteerde het prototype van de Samsung Galaxy F bewust in het donker. We zien een smartphone met een behoorlijke dikke behuizing en 4,5 inch beeldscherm. Vervolgt ontvouwt de telefoon zicht tot een soort tablet met 7,3 inch scherm. Dankzij het nieuwe besturingssysteem van Samsung kun je het toestel optimaal gebruiken. Je kunt het grote scherm in zijn geheel gebruiken of verdelen in stukken. Hierdoor is de Samsung Galaxy F nog handiger in bij het multi-tasken en een ideale telefoon voor de zakelijke gebruiker.

De specificaties van de gebruikte beeldschermen zijn als volgt:

Basis scherm:

  • 7,3 inch beeldscherm
  • Resolutie van 2.152 x 1.536
  • Aspect ratio van 4,2:3 (meer vierkant)

Scherm voorkant:

  • 4,5 inch beeldscherm
  • Resolutie van 1.960 x 840 pixels
  • Aspect ratio van 21:9 (langwerpig)

Galaxy F beeldschermen

Verwachtingen vouwbare Galaxy F

Tijdens SDC 2018 blijkt dat Samsung al vergevorderd is in de ontwikkeling van de vouwbare Samsung Galaxy F. De keuze lijkt gevallen te zijn op een verticaal vouwend toestel in plaats van horizontaal. Het voordeel is dat je met verticaal vouwen een tablet formaat krijgt en bij horizontaal vouwen een meer langwerpig beeldscherm. De vouwbare Samsung telefoon die we hebben gezien tijdens SDC 2018 heeft een 7,3 inch beeldscherm dat verticaal opgevouwen wordt. Aan de buitenkant van het toestel is een 4,5 inch beeldscherm geplaatst zodat je de telefoon niet hoeft te ontvouwen voor gebruik. De specificaties zijn gisteren niet genoemd. Je mag echter aannemen dat dit vlaggenschip specificaties worden vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Note 9 of zelfs Galaxy S10. De smartphone krijgt vrijwel zeker de laatste Snapdragon 800 serie of Exynos 9 serie als processor met 6 GB tot 8 GB werkgeheugen.

Wanneer de smartphone officieel gepresenteerd wordt is nog niet duidelijk. Vermoedelijk verschijnt de vouwbare Samsung Galaxy F in het eerste kwartaal van 2019 tijdens het Mobile World Congress 2019 in Barcelona.

Bron: C|Net

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie