Dit is de Sony Xperia XA2 (Ultra)

Dit is de Sony Xperia XA2 (Ultra)

De Sony Xperia XA2 en Sony Xperia XA2 Ultra verschijnen vandaag op beeld. Dankzij een render zien we hoe beide toestellen ogen. Ze worden vermoedelijk begin volgende maand aangekondigd tijdens de Mobile World Congress in Barcelona. Een mogelijke adviesprijs en verschijningsdatum zijn niet gegeven.

Nadat we vorige week al de volledige specificatielijst onder ogen kregen, is er nu ook bewegend beeld van het toestel. We hebben het natuurlijk over de Sony Xperia XA2. Deze nieuwe middenklasser wordt naar verluidt op de Mobile World Congress te Barcelona aangekondigd, welke begin februari plaatsvindt. Voordat het zo ver is biedt Twitter-account OnLeaks echter al een eerste blik op het toestel. Hierbij is hij te zien in een zogenoemde render, oftewel een computeranimatie. Hierbij wordt hij vergezeld door een groter toestel welke doorgaat onder de naam Sony Xperia XA2 Ultra. Het instapmodel heeft een diagonaal van 5″ en afmetingen van 141.6 bij 70.4 en 9.6 mm. De Ultra-variant heeft een 6″ scherm en afmetingen van 162.5 bij 80 mm en 9.5 mm.

De render verraadt dat het design grotendeels onveranderd blijft ten opzichte van de huidige Sony Xperia XA1. Dit is geenszins erg voor een middenklasser. Dergelijke toestellen moeten het immers vaker hebben van een goede prijs-kwaliteitsverhouding qua specificaties dan een oogstrelend design. Het Omnibalance design waar Sony om bekend staat zien we dus ook in 2018 terug. De gedachte is echter dat de nieuwe lading vlaggenschepen wél met een nieuw ontwerp gelanceerd gaat worden. Een hele stap voor de Japanners, die al sinds 2012 praktisch ieder jaar vast houden aan hun vertrouwde design.

Vermoedelijke specificaties Sony Xperia XA2

De Sony Xperia XA2 krijgt zoals gezegd een schermdiagonaal van 5 inch. Daarmee is hij net zo groot als diens voorganger. De beeldverhouding lijkt 16:9 te zijn terwijl de resolutie Full-HD is, een verbetering ten opzichte van de huidige versie. Onder de motorkap wordt hij vermoedelijk aangedreven door een Snapdragon 630 chipset met 3 GB werkgeheugen. De grafische kaart is nog niet bekend. De hoofdcamera heeft een 23 megapixelcamera terwijl de selfie-camera 8 megapixels heeft.

Vermoedelijke specificaties Sony Xperia XA2 Ultra

De Sony Xperia XA2 Ultra is een slag groter en heeft een 6″ beeldscherm, net zo groot als de Sony Xperia XA1 Ultra. Wederom is de resolutie hierbij Full-HD. Onder de motorkap wordt hij net zoals het kleinere broertje aangedreven door een Snapdragon 630 chipset maar dan wel met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Vermoedelijk bevinden zich aan de voorzijde twee camera’s met nog onbekende resoluties. Beide toestellen draaien op Android 8 Oreo. Een adviesprijs en verschijningsdatum is nog niet bekend.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie